Mainos

Heinäluoma: Rivit tiiviiksi

SDP:n kansanedustaja ja entinen puheenjohtaja Eero Heinäluoma peräänkuuluttaa yhtenäisyyttä puolueessaan.

Rivit pitää saada tiiviiksi ennen puolentoista vuoden päästä pidettäviä seuraavia vaaleja, mutta tärkein asia SDP:lle on vahvistaa talouspolitiikan vaihtoehtoansa. Puoleen kenttä on Heinäluoman mukaan puheenjohtaja Jutta Urpilaisen takana.

- Puoluevaltuuston kokouksen perusteella hän nauttii vahvasti kentän tukea. Enkä pidä mahdottomana sitäkään, että valinta voisi olla ensi vuonna yksimielinen, Heinäluoma sanoi MTV:n Huomenta Suomessa.

Omia suunnitelmiaan asettua ehdolle puolueen johtotehtäviin Heinäluoma arvioi varovaisesti.

- Olen aiemmin sanonut, että olen mielelläni käytettävissä puolueen ja ryhmän puolella eri tehtävissä, mutta lähden siitä, että en tavoittele niitä tehtäviä, jotka olen jättänyt.

Oppositiossa olevien vasemmistopuolueiden politiikka ei ole tehonnut taloustaantumassa. Kannatus laahaa alhaalla, seuraaviin vaaleihin on puolitoista vuotta aikaa. Heinäluoma myöntää, että viesti ei ole mennyt perille kaikilta osin.

- Muutos on käynnissä, ja se joka haluaa päästä kärkeen muutoksessa, sen täytyy antaa uskottava vaihtoehto. SDP on pystynyt tarjoamaan sen eduskunnassa, mutta viesti ei ole muuttunut niin konkreettiseksi, että se olisi mennyt perille. Sitä puoluejohto miettii nyt, Heinäluoma sanoo.

(MTV3)

Katso kansanedustaja Eero Heinäluoman haastattelu (Huomenta Suomi 16.11.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.