Mainos

Heinäluoma: Pysyykö Suomi koossa?

Eduskunnan puhemiehen Eero Heinäluoman (sd.) mukaan suomalaisten olisi syytä olla huolissaan, pysyykö Suomi enää koossa. Heinäluoman mukaan tämä on nyt yksi suurimmista huolista suomalaisessa yhteiskunnassa.

- Vahvuutemme on ollut, että tunnemme toisemme, välitämme ja autamme toisiamme. Nyt on ilmassa paljon sellaisia elkeitä, että käperrymme enemmän itseemme. Silloin hajaantumisen riski on olemassa, Heinäluoma arvioi.

Heinäluoma osallistui MTV Uutisten ja Porin kaupungin SuomiAreena-tapahtumassa SPR:n järjestämään keskustelutilaisuuteen. Suomen Punaisen Ristin tuoreen kyselyn mukaan 70 prosenttia suomalaisista on huolestunut nuorten syrjäytymisestä. 

Heinäluoma kommentoi tutkimustuloksia sanomalla, että Suomessa on vahvistunut ”pelastukoon ken voi” -ilmapiiri.

- Olemme edelleen kuitenkin voiton puolella, mutta jako menestyjiin ja häviäjiin näkyy selkeästi.

Myös arkkipiispa Kari Mäkinen on huolissaan yhteiskunnan kehityksestä. 

- Jos nyt jostakin pitäisi olla huolissaan, niin olisin huolissani yhteiskunnallisesta eriytymisestä, arkkipiispa kommentoi, kun häneltä kysyttiin suurinta huolenaihetta Suomessa.

”Syytä huolestua Ukrainasta, ei niinkään vaikutuksista Suomeen”

SPR:n kyselyssä kävi ilmi, että suomalaisia toiseksi eniten huolettaa Venäjän toiminta Ukrainassa. Puhemies Heinäluoman mukaan tämä on luonnollista, joskin asiaa olisi katsottava myös toiselta kannalta. 

- Näkisin, että tässä on syytä olla huolissaan Ukrainasta ja mitä siellä tapahtuu. Samalla on muistettava, että meillä asiat on puolustuspoliittisesti hyvin. Suomen tilanteesta ei ole syytä olla huolissaan, Heinäluoma rauhoittelee.

Heinäluoman mukaan medialla on ollut iso rooli siinä, miten suomalaiset kokevat Venäjän ja Ukrainan välisen kriisin.

- Varmasti vanhempi väestö ajattelee suoraa vaikutusta Suomeen. Itse ajattelen, että meidän ei pitäisi olla huolissamme siitä, mitä Suomessa tapahtuu Ukrainan vaikutuksesta.

Myös arkkipiispa on puhemiehen kanssa samoilla linjoilla.

- Varmasti tässä tuntuu kylmän sodan pitkä muisto. Näen tämän osana hyvin kaoottista ja vaikeasti hahmottettavaa kuvaa maailmasta, joka vyöryy mediasta dramaattisena. Kyselyssä kysyttiin juuri Ukrainaa, mutta tämä huoli saattaa kummuta ajatuksesta maailman kaoottisuudesta ylipäätään, arvioi Mäkinen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.