Mainos

Heinäluoma peräänkuuluttaa parempaa irtisanomissuojaa

SDP:n puoluesihteeri ja kansanedustaja Eero Heinäluoma on huolestunut työntekijöiden irtisanomissuojasta.

SDP:n puoluesihteeri ja kansanedustaja Eero Heinäluoma peräänkuuluttaa Turun Sanomien haastattelussa hallitukselta nopeavaikutteisia toimia nykyisten työpaikkojen säilyttämiseksi.

Puoluesihteerin mukaan jo olemassa olevien työpaikkojen säilyttäminen on helpompaa kuin täysin uusien luominen. -Työllisyystavoitteita ajatellen hallituksen täytyy olla kiinnostunut siitä, että meillä on eurooppalaiset mitat täyttävä irtisanomissuoja, hän sanoo.

Suomalaisilla on huomattavasti heikompi irtisanomissuoja kuin esimerkiksi saksalaisilla. Heinäluoman mukaan liian heppoinen irtisanomissuoja saattaa johtaa siihen, että monikansalliset yritykset lopettavat Suomessa kannattavaakin tuotantoa.

Heinäluoma patistelee hallitusta myös tukemaan merenkulun ja telakoiden tuotannollisten työpaikkojen säilymistä. Käytännössä tämä voisi tarkoittaa sitä, että valtio takaisi telakoiden kauppoja. Teollisuudesta on hävinnyt vuodessa 25 000 työpaikkaa. Vaarana on, että rakennejärjestelyissä menee vielä toinen mokoma, ja hallituksen tavoite 100 000 uudesta työpaikasta uhkaa pahasti loitontua.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.