Mainos

Heinäluoma lupaa komennusmiesten verokiistaan ratkaisun

Valtiovarainministeri Eero Heinäluoma lupaa ratkaisun komennusmiesten päivärahojen verokohteluun ennen kesälomia.

Valtiovarainministeri Eero Heinäluoma lupaa komennusmiesten päivärahojen verokohteluun huojennusta. Hän sanoo Turun Sanomien haastattelussa, että ratkaisu kiistaan annetaan ennen kesälomia.

Heinäluoman mukaan komennusmiesten päivärahoja koskevaa asiaa selvitetään erillisessä työryhmässä, jonka ministeri asettaa ensi viikolla. Työryhmään tulee ministeriön ohella verohallinnon sekä työmarkkinaosapuolten edustus.

- Kohtuuttomiin tilanteisiin sovelletaan huojennusmenettelyä. Nämä tapaukset tullaan ottamaan keskitetysti verohallituksen ratkaistavaksi, kunhan hakemuksia saadaan yhtenäisen huojennuskäytännön varmistamiseksi riittävästi, Heinäluoma sanoo.

Heinäluoma painottaa, että tavoitteena on komennusmiesten verotuksen tulkintaerimielisyyksien poistaminen. Lisäksi kohtelu on määrä tehdä tasapuoliseksi koko maassa.

- Verottaja on suhtautunut ilmiselvän kohtuuttomasti muutamiin komennuspäivärahoihin. Komennusmiehet ovat saaneet jopa 10 000 euron suuruisia jälkiveroja ilman, että itse olisivat ennalta voineet siihen vaikuttaa.

Vuodenvaihteessa voimaan astunut laki on jättänyt tulkinnanvaraa, minkä seurauksena maaliskuun lopussa nähtiin työnseisauksia eri aloilla. Komennusmies on työntekijä, joka tekee tilapäistä mutta pitkäkestoista työtä kotiseutunsa ulkopuolella ja on tästä syystä oikeutettu päivärahaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.