Mainos

Heinäluoma löi lukkoon ydinvoimalupien käsittelypäivän

Eduskunnan puhemiehen Eero Heinäluoman (sd.) mukaan ydinvoimien lupa-asioita käsitellään 7. lokakuuta sen jälkeen, kun Alexander Stubb (kok.) on tehnyt pääministerin ilmoituksen Suomen energiahuollosta.

Heinäluoma kertoi asiasta Twitter-tilillään.

Ydinvoimasta ja energiapolitiikasta halutaan Heinäluoman mukaan laaja-alaista keskustelua eduskunnassa - laajemminkin kuin vain Fennovoiman ydinvoimalaitoksen laitostoimittajan vaihtumisesta venäläiseen Rosatomiin. Heinäluoman mukaan Fennovoima-asia ei etene eduskunnassa ennen kuin hallituksen linjaus Teollisuuden Voiman TVO:n luvan jatkamisesta on selvä.

Hallitus hyväksyi Fennovoiman ydinvoimaluvan täydennyshakemuksen torstaina. Valtiovarainministeri, SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne otti TVO:n hakemuksen pöydälle. Rinne haluaisi TVO-luvan eduskunnan käsiteltäväksi. Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) ei esittänyt hallitukselle lisäajan myöntämistä TVO:lle.

Rinne kertoi tänään tuovansa valtioneuvostolle torstaina oman esityksensä TVO:n ydinvoimalaluvan jatkosta, jotta asia saadaan varmasti eduskunnan käsiteltäväksi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.