Mainos

Heinäluoma kieltäytyy euroehdokkuudesta perhesyiden vuoksi

SDP:n entinen puheenjohtaja, kansanedustaja Eero Heinäluoma on yllättänyt puolueväen kieltäytymällä EU-ehdokkuudesta.

Heinäluoma ei tähtää myöskään eduskuntaryhmän johtoon. Sen sijaan hän sanoo olevansa käytettävissä puolueen muissa tehtävissä. Käytännössä se tarkoittaa puoluevaltuuston puheenjohtajuutta tai jäsenyyttä puoluehallituksessa.

- Olen pitkän pohdinnan jälkeen päätynyt siihen, etten asetu ehdolle. Syyt ovat enimmäkseen perheeseen liittyviä - koen, että olen sen velkaa perheelleni ja sitten toisaalta helsinkiläisille äänestäjille, Heinäluoma muotoilee.

Heinäluoman ilmoituksen jälkeen demarien kärkiehdokkaita ovat yhä kansanedustaja Kimmo Kiljunen ja uimari Jani Sievinen.

Kokoomus asetti kymmenen euroehdokasta

Kokoomus puolestaan on asettanut tänään ensimmäiset kymmenen eurovaaliehdokastaan. Odotetusti paikkaansa lähtevät uusimaan europarlamentaarikot Ville Itälä, Eija-Riitta Korhola ja Sirpa Pietikäinen. Heidän lisäkseen Ilkka Kanerva odottaa Brysselistä lupausta saada jokin haastavampi tehtävä.

Kampanjarahoitus on myös kokoomusehdokkaitten huolen aihe. Rahahanat ovat tiukoilla, paitsi eurolobbarina työskentelevällä Ukko Metsolalla, joka ilmoitti jo varmistaneensa 150 tuhannen euron kampanjatuen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.