Mainos

Heinäluoma: Kesken puheenjohtajakisan ei sääntöjä muuteta

SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma pitää kummallisena, että puolueen seuraavan puheenjohtajan paikasta kisaava asettaa itse ehtoja siitä, millaisiin vaaleihin suostua. Puolueen puheenjohtajuudesta kisaava Erkki Tuomioja on vaatinut neuvoa-antavan jäsenäänestyksen järjestämistä. Heinäluoma itse ilmoitti tämän kuun 10. päivä, ettei aio enää asettua puheenjohtajaehdokkaaksi kesän puoluekokouksessa.

ja

- Päätös syntyi siitä, että kuuntelin keskustelua puolueen sisällä ja päädyin siihen, että on tärkeää, että joku ottaa vaaleista vastuun. Puheenjohtaja kantaa kuitenkin aina suurimman vastuun. Katsoin, että on parempi ottaa tuo vastuu vaaleista ja sitä kautta putsata pöytää.

Puheenjohtaja vastasi kysymyksiin SDP:n puheenjohtajakilvasta ja puolueen eduskuntavaalihäviöstä MTV3:n Huomenta Suomessa.

Heinäluoma sanoi myös huomanneensa, ettei puolueen uudistustyö ollut äänestäjien mielestä riittävän vakuuttavaa.

- Ajattelin myös, että äänestäjille pitää antaa selvä viesti. Äänestäjätkin haluavat, että äänestämisestä seuraa ratkaisuja.

Jäsenäänestystä voidaan harkita vasta puoluekokouksen jälkeen

MTV3:n kyselyssä SDP:n piirihallituksen jäsenille kävi ilmi, että lähes puolet piirihallituksen jäsenistä on sitä mieltä, että jäsenäänestys puheenjohtajasta olisi järjestettävä. Puheenjohtajaehdokkaista kuitenkaan kukaan muu kuin Erkki Tuomioja ei kannata jäsenäänestystä. Muiden ehdokkaiden mielestä neuvoa-antavan jäsenäänestyksen järjestäminen on vaikeaa, koska aikaa sääntömuutokseen ei ole riittävästi.

- Meillä on voimassaolevat säännöt, joiden mukaan valinta tehdään puoluekokouksessa. Lähtökohtana täytyy olla se, että nyt mennään näillä säännöillä jotka puolueessa ovat olemassa, ja kesäkuussa puoluekokouksessa sitten keskustellaan siitä, pitäisikö sääntöjä jatkossa muuttaa, Heinäluoma linjasi.

Puheenjohtajavalinnan sääntöjä voidaan muuttaa vain puoluekokouksessa.

- Kesken kisan muutoksien tekeminen aiheuttaisi kyllä suurta hämmennystä. Pidän kummallisena sitä, että ehdokkaat itse asettavat ehtoja siitä, mihin vaaleihin he suostuvat.

"Hallitus nostanut kädet pystyyn puutulliasiassa"

SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma moittii hallitusta vastuun pakoilusta Venäjän puutulliasiassa. Puun tuonti Suomeen Venäjältä loppuu käytännössä kokonaan, kun puutullit tulevat kokonaisuudessaan voimaan.

- Olen pahoillani siitä, että hallitus on nostanut asiassa kädet pystyyn. Tuonti Venäjältä on ollut kuitenkin niin tärkeä osa tehtaidemme toimintaa, että sitä ei voida millään korvata kotimaisella tuonnilla lyhyessä ajassa. Jos tämä hyväksytään, se tulee tarkoittamaan tuhansia työttömiä lisää, uusien tehtaiden sulkemisia ja Itä-Suomeen erittäin pahaa aluepoliittista tilannetta, Heinäluoma muotoili.

Heinäluoman mielestä Venäjän suuntaan pitäisi laittaa kova kovaa vasten - muutoin viesti Suomen tyytymättömyydestä ei mene perille.

- Asiaa on tähän mennessä hoidettu ponnettomasti. Tästä on yli vuosi puhuttu, eikä venäläisille ole saatu viestiä perille siitä, että puutullit aiheuttavat Suomelle kohtuuttomia tilanteita. Minä en hyväksyisi tätä, vaan laittaisin Venäjän suuntaan huomattavasti kovempaa viestiä, Heinäluoma vakuutti.

Puheenjohtajan mukaan Stora Enson Kemijärven ja Summan tehtaiden lakkautuspäätösten takana ovat nimenomaan Venäjän puutullit ja siten puun hinnan huomattava nousu. Venäjä aikoo puutullien avulla kehittää omaa metsäteollisuuttaan.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.