Mainos

Heinäluoma: Jäätteenmäen kertomus salajuonesta "humpuukia"

Heinäluoma vakuuttaa tukeneensa Jäätteenmäkeä tämän pääministeriaikana.

SDP:n puheenjohtajan Eero Heinäluoman mukaan entisen pääministerin Anneli Jäätteenmäen väitteet salajuonesta ovat "täyttä humpuukia". Jäätteenmäki sanoi lauantaina Iltalehden haastattelussa, että hänen eroamisensa pääministerin paikalta johtui sosiaalidemokraattien salajuonesta.

- Jäätteenmäen väitteet ovat paitsi valheellisia myös loukkaavia, valtiovarainministeri Heinäluoma kirjoittaa verkkopäiväkirjassaan tänään.

Jäätteenmäki väitti Iltalehdessä, että hänen eronsa johtui juonesta, jonka tarkoitus oli palauttaa Paavo Lipponen pääministeriksi. Jäätteenmäen mukaan juonesta olivat kertoneet "sellaiset demarit, jotka tietävät asioista".

Heinäluoman mielestä Jäätteenmäen on todistettava väitteensä ja julkistettava todistajansa.

- Lakimiehenä hänen pitäisi tietää, että syytteet täytyy myös todistaa, Heinäluoma sivaltaa.

Hänen mukaansa Jäätteenmäen ero johtui ainoastaan siitä, että tämä menetti eduskunnan luottamuksen.

- Presidentin kansliasta, presidentin selän takana hankittu hankittu luottamuksellinen aineisto ja sen käyttäminen eduskuntavaalikeskustelussa harhaanjohtavalla tavalla olivat se asia, joka luottamuksen vei, Heinäluoma kirjoittaa.

Jäätteenmäen mukaan Lippos-salajuoni meni mönkään, koska keskusta istutti Matti Vanhasen pääministerin paikalle ripeästi. Heinäluoma puolestaan kirjoittaa, että nopean pääministerin valinnan takana olivat demarit. Lisäksi puoluejohtaja katsoo, että SDP puolusti Jäätteenmäkeä tämän lyhyellä pääministeriuralla opposition ahdisteluja vastaan.

- Tein tässä itsekin paljon työtä, koska toivoin niin Jäätteenmäelle kuin uudelle hallitukselle menestystä, Heinäluoma vakuuttaa.

(MTV3-STT)

Heinäluoman nettipäiväkirja löytyy osoitteessa www.heinaluoma.net

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja