Mainos

Heinäluoma ja Pekkarinen tukkanuottasilla eduskunnassa

Eduskunnan Portugali-paketin keskustelu ylsi välillä korkeisiin volyymeihin ja tiukkoihin kannanottoihin. Välillä riitatasolle nousi SDP:n väitetty takinkääntö hallitusneuvotteluissa, välillä vasemmistoliiton parjattu selkärangattomuus, toisaalla taas perussuomalaisten vastuunpakoilu.

Sanan säilä sivalsi aiheesta ja välillä aiheen ohi. Yksi kiivaimmista sananvaihdoista lähti käyntiin perussuomalaisten kansanedustaja Pietari Jääskeläisen puheenvuorosta:

– Suomen kansaa on jälleen jymäytetty vaalien jälkeen. Tulevassa hallituksessa on - hyvät toverit, sossut ja vassarit - nuttu nurin. Miksi Suomi ei vaatinut todellista sijoittajavastuuta?

Kommentin jälkeen keskustelu oli pitkään SDP:n Eero Heinäluoman ja keskustan Mauri Pekkarisen kaksinpuhelua.

– Todellinen jyty on se, että jatkossa Suomesta ei lähde rahaa ilman vakuuksia. Sellaista tulosta tehdään vain hallituksesta käsin. Sitten on eri asia, että otetaan äänet ja jäädään huutelemaan, Heinäluoma sanoi.

– SDP antaa ymmärtää, että sijoittajavastuu jotenkin paranee, että Portugali joutuisi myymään enemmän omaisuutta kuin ennen, että tähän liittyisi jonkinlaisia vakuuksia. Missä kohtaa minun analyysini on väärin, Pekkarinen vastasi.

– Pekkarisen puheenvuoro oli jännä, hän jätti kertomatta, miten on ministerinä hoitanut tätä, kun se tulee tänne näin heikkona. Tehän täällä olette vallan päällä istuneet, ja nyt te Pekkarinen lykkäsitte tämän loppusuoralla muille.

Kaksintaistelu jatkui tiukkana, kunnes puheenvuoro annettiin eteenpäin ja keskustelu palautettiin asian ytimeen.

(MTV3)

Katso Vesa Kallionpään raportti:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.