Mainos

Heinäluoma: Hoitajakiista vaatii nopeasti rahaa kunnille

Heinäluoma sanoo, että hallitus on vastoin vaalilupauksia siirtämässä laskun palkkaratkaisuista kunnille.

SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma vaati hallitukselta nopeita päätöksiä kuntatalouden vahvistamiseksi. Savonlinnassa tänään puhuneen Heinäluoman mukaan terveydenhoidon ja vanhustenhoidon palvelutaso vaarantuu nopeasti, jos niihin ei osoiteta lisää rahaa.

Heinäluoma sanoi, että hallitus on vastoin vaalilupauksia siirtämässä laskun palkkaratkaisuista kunnille ja paikallispäättäjille. Sen myötä kuntakentän erot tulevat kasvamaan ja palvelujen tasa-arvoista saatavuutta koko maassa ei voida turvata.

Heinäluoma arvosteli erityisesti kokoomusta, joka hänen mukaansa on nostanut ensin hoitajien odotukset kattoon lupaamalla rahoittaa palkkaratkaisun valtion varoista.

- Sitten puolue sekaantui suoraan palkkaratkaisun tekoon ja nyt keksiikin yllättäen, ettei hallitus ole osapuoli. Käsien pesu on siis menoillaan ja maksajaksi tästä joutuvat kunnat ja terveydenhoidon tarvitsijat.

Ravi: Hallitus ei voi osallistua hoitajien kiistaan

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajan Pekka Ravin mielestä hallitus ei voi osallistua kiistaan Tehyn palkankorotuksista. Ravi katsoo, että neuvottelut ovat työntekijä- ja työnantajaosapuolten käsissä eikä hallitus voi lähteä ottamaan neuvotteluissa minkäänlaista vetäjän roolia.

Ravi kummastelee tiedotteessaan SDP:n puheenjohtajan Eero Heinäluoman puheita hallituksen puuttumisesta Tehyn mahdolliseen työtaisteluun. Hänen mielestään opposition yritykset politisoida hoitoalan palkkakysymystä vain aiheuttavat lisäongelmia osapuolet tyydyttävän lopputuloksen saavuttamisessa.

Ravi toivoo, että Tehyn ja kuntatyönantajan neuvottelut saadaan pikaisesti uudelleen liikkeelle ja työtaisteluilta voitaisiin välttyä. Hän on huolestunut tilanteesta, jossa edessä voi olla pitkä ja rajuksikin muuttuva työtaistelu.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.