Mainos

Heinäluoma: EU:n kanta IMF:n uudistuksen jatkamiseen nopeasti

IMF päätti eilen lisätä selvimmin aliedustettujen äänivaltaa. Uudistus koskee erityisesti nousevia talouksia ja suuria kehitysmaita.

Euroopan unioni pyrkii valtiovarainministeri Eero Heinäluoman mukaan sopimaan yhteisen kantansa Kansainvälisen valuuttarahaston äänivallan uudelleen jakoon Suomen puheenjohtajakauden aikana.

Tavoitteena on Heinäluoman mukaan, että hän voisi esittää EU:n yhteisen näkemyksen jatkouudistuksista jo Ryhmä 20 -maiden kokouksessa marraskuussa. IMF päätti eilen lisätä selvimmin aliedustettujen Etelä-Korean, Kiinan, Turkin ja Meksikon äänivaltaa.

Samalla sovittiin toisen vaiheen toteuttamisesta kahden vuoden kuluessa

- Se koskee kaikkia jäsenmaita ja johtaa huomattavaan äänivallan muutokseen, Heinäluoma sanoo.

IMF:n äänivallan uudelleenjaon tarkoituksena on saada jäsenmaiden äänet vastaamaan paremmin niiden painoa maailmantaloudessa. Erityisesti se koskee aliedustettuja nousevia talouksia ja suuria kehitysmaita.

IMF:n johtaja varoitti koulutetun työvoiman puutteesta

Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n pääjohtaja Rodrigo Rato arvioi, että koulutetun työvoiman puute voi rajoittaa maailman talouskasvua hidastamalla tuottavuuden kehittymistä.

IMF:n vuosikokouksessa Singaporessa puhunut Rato huomautti kuitenkin, että kansainvälisen kaupan lisääminen on keino talouskasvun pitämiseksi yllä hidastuvasta tuottavuuden kehityksestä huolimatta.

Rato arvioi, että maailmantalouden kasvu on saavuttamassa huippukohtaansa, mutta kasvu on tällä hetkellä tasapainoisempaa kuin aiemmin. Yhdysvaltojen talouskasvun hidastumista tasapainottaa Euroopan ja Aasian vahvistuminen.

Rato ylisti puheessaan myös eilen saavutettua ratkaisua IMF:n äänivaltauudistuksesta. Raton mukaan päätös oli erinomainen alku koko järjestön remontoimiselle.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.