Mainos

Heinäluoma ei innostu ministerinsalkusta

Eduskunnan puhemies, demarivaikuttaja Eero Heinäluoma ei halua lähteä ministeriksi.

SDP:ltä vapautuu ministerin paikka, kun entinen puheenjohtaja Jutta Urpilainen ei jatka valtiovarainministerinä. Uutta puheenjohtajaa Antti Rinnettä on veikkailtu työministerin paikalle ja Heinäluomaa valtiovarainministeriksi.

– Olen viihtynyt puhemiehen tehtävässä hyvin. Se on hieno tehtävä, enkä ole innostunut muuta miettimään. Toisaalta haluan kunnioittaa puheenjohtajan asemaa ja hänen oikeuttaan tehdä oikeat ratkaisut. Puheenjohtaja Rinne tekee ratkaisut, hän vastaa kuitenkin seurauksista, Heinäluoma muotoili MTV:n Huomenta Suomessa.

Heinäluoma ei ottanut kantaa Rinteen ministeriyteen.

– Jätän tämän asian Rinteen harkintaan. Ajattelen niin, että aika moni muukin tekisi järkevästi, jos luottaisi Rinteeseen ja jättäisi neuvot vähemmälle. Jos SDP tekee viisaasti, se keskittyy seuraavaksi eurovaaleihin ja palaa ministerivaihdoksiin eurovaalien jälkeen kesäkuussa.

Heinäluoman mukaan tiukka puheenjohtajuustaisto ei jättänyt arpia puolueseen.

– Liike on sillä tavalla yhtenäinen, että perusasiat voitiin hyväksyä puoluekokouksessa valtaosin yksimielisesti. En usko, että henkilökysymykset jakavat puoluetta. Tähän vaikuttaa Jutta Urpilaisen tapa käyttäytyä valinnan jälkeen. Hänen esiintymisensä oli hienoa ja kertoo halusta auttaa uutta puheenjohtajaa.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.