Mainos

Heinäluoma eduskunnan väliaikaistiloista: Tunteet saattavat kiehahtaa

Eduskunnan kevättä on sävyttänyt vaalitaistelun lisäksi myös ahkera pakkaaminen. Eduskunta kokoontuu tänään todennäköisesti viimeistä kertaa eduskuntatalossa. Edessä on muutto kahdeksi vuodeksi Sibelius-Akatemiaan eduskuntatalon peruskorjauksen takia.

Heinäluoman mukaan uusissa tiloissa jaetaan ahtautta.

– Kokoontumistilalla on merkitystä siihen, miten ihmiset toimivat ja käyttäytyvät. Uudet tilat ovat huomattavasti ahtaammat ja huoneet matalampia. Istuntosalissa tulee olemaan paljon aiempaa enemmän tunnelmaa, koska edustajat istuvat lähempänä toisiaan. Luulen, että tunteet tulevat enemmän esille, kun ollaan lähekkäin. Kyllä tila vaan vaikuttaa. Silloin kun on avaruutta, se tuo tietynlaista viileyttä. Sitten kun ollaan lähempänä, silloin voi kiehahtaa nopeammin.

– Ahtaus vaikuttaa kaikkien työskentelyyn. Olen suosittanut kollegoja harkitsemaan vakavasti, että kannattaa jättää ensi vaalikausi väliin ja tulla sitten 2019 kun eduskunta on uudestaan takaisin siellä vanhoissa korjatuissa ja ehostetuissa tiloissa, Heinäluoma vitsailee.

Pakkaus ja tavaroiden lajittelu on haukannut myös puhemiehen työaikaa.

– Yllättävän paljon olen joutunut miettimään, mihin tavarat laitetaan ja mistä pitää luopua. Sitä on kuitenkin kertynyt aika lailla 10 vuoden aikana.

Vallan symbolin, puhemiehen nuijan, kuljettaminen uusiin tiloihin, varmistetaan erityisen huolellisesti.

– Henkilökunta siirtää nuijan arvokkaalla tavalla. Tänään nuijaa käytetään vielä viimeisessä äänestyksessä. Sen jälkeen se menee arvokkaassa laatikossa ja hyvässä vartioinnissa. Sama nuija heiluu myös muuton jälkeen. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.