Mainos

Heinäkuun veronalennus huomioitava palkanlaskennassa

Heinäkuun alusta voimaan tuleva veronalennus jää käytännössä palkanlaskijoiden huoleksi. Verotoimistot eivät tee alennusta, koska palkkaa maksettaessa työnantaja alentaa työntekijän verokortin perus- ja lisäprosenttia 1 prosenttiyksiköllä.

Veroprosenttia alennettaessa maksuajankohta on ratkaiseva. Alempaa pidätysprosenttia käytetään heinäkuusta alkaen, vaikka työ olisi tehty jo aiemmin tänä vuonna.

Presidentti vahvisti viime perjantaina lain vuoden 2003 veroasteikkolain ja antoi päätöksen, jonka mukaan työnantajat alentavat palkan sekä työ- ja käyttökorvauksen henkilökohtaisia pidätysprosentteja yhdellä prosenttiyksiköllä 1.7.2003 alkaen.

Verohallinto ei lähetä erillistä tiedotetta alennuksesta työnantajien palkkahallinnolle. Lisätietoja asiasta löytyy osoitteesta www.vero.fi ja verotoimistoista.

Eläkkeet ja muut etuudet

Alennus perustuu lakiin veroasteikoista ja kunnallisverotuksen ansiotulovähennyksestä. Huojennuksista ainoastaan tuloveroasteikon alentaminen kohdistuu myös eläkkeiden ja muiden etuuksien saajiin, jos he maksavat valtionveroa.

Tästä syystä alennusta ei tehdä esimerkiksi eläkkeiden eikä työttömyys- ja sairausvakuutuspäivärahojen pidätysprosentteihin. Näissä alennukset otetaan huomioon vuoden 2003 lopullisessa verotuksessa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.