Mainos

Heinäkuun liikenne tappoi yli 30 ihmistä

Heinäkuussa kuoli poikkeuksellisen paljon ihmisiä tieliikenneonnettomuuksissa. Liikenneturvan mukaan heinäkuussa sai surmansa ainakin 36 ihmistä, mikä on kymmenen enemmän kuin viime vuoden heinäkuussa.

Ulosajoissa menehtyi yhteensä 13 henkeä, ja nokkakolareissa menehtyi kahdeksan. Ulosajojen taustalla on usein ylinopeus ja alkoholi.

Peräänajoissa kuoli poikkeuksellisen monta, yhteensä kuusi ihmistä.

Lama rauhoitti liikenneonnettomuuksia

Liikenneturvan tutkimuspäällikkö Sirpa Rajalinin mukaan esimerkiksi laman helpottaminen selittää liikenneonnettomuuksien lisääntymistä. Raskas liikenne on vuoden alkupuoliskolla lisääntynyt kiihtyvällä vauhdilla, samoin muu liikenne.

- Teollisuudessa menee paremmin, ja liikenteen määrät ovat kasvussa. Heinäkuussa näkyi jo, että oli monta rekkakolaria, Rajalin kertoo.

Kesäliikenteen ajatellaan Rajalinin mukaan olevan turvallisempaa kuin talvella, kun tiet ovat kuivat ja ajo-olosuhteet ovat hyvät. Kesäliikenteeseen ilmestyvät kuitenkin kaksipyöräiset ajoneuvot, kuten mopot ja moottoripyörät.

- Ne ovat hurjan onnettomuusalttiita liikennevälineitä.

Myös väsymys näkyy kesän onnettomuuksissa, sillä ihmiset haluavat mielellään ajaa viileällä ilmalla ja yöaikaan. Myös helle väsyttää kuskeja.

- Lisäksi ovat nämä holtittomat nuorisoajelut, joissa saatetaan kaahata ja ajella ilman turvavöitä, Rajalin listaa.

Vuosiennuste viimevuotista synkempi

Vielä kesäkuussa Suomi oli lähellä liikenneturvallisuustavoitteensa saavuttamista, joka on, että vuonna 2010 liikenneonnettomuuksissa kuolleiden määrä olisi enintään 250 henkeä. Kesäkuun loppuun mennessä liikennekuolemia oli tilastoitu 119.

Liikenneturvallisuustoimenpiteiden vaikutukset ovat kuitenkin tehostuneet, sillä niitä on tuettu poliisin aiempaa tehokkaammalla nopeusvalvonnalla. Tämän seurauksena ylinopeutta on ajettu miljoonia kertoja vähemmän.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.