Mainos

Heinäkuu oli vähähelteinen ja viileähkö

Heinäkuu on suurimmassa osassa maata hieman tavanomaista viileämpi. Ilmatieteen laitoksen mukaan helleraja ylittyi vain kuutena päivänä, ja maan pohjoisosassa jäätiin monin paikoin kokonaan ilman hellepäiviä.

Kuukauden korkein lämpötila 29,3 astetta mitattiin Hangon Tvärminnessä 2. päivänä.

Helteiden jälkeen sää viileni kuitenkin nopeasti, ja kuukauden alin lämpötila -1,2 astetta mitattiin Ylivieskassa 6. päivänä. Hallaa esiintyi tuolloin paikoin etelässäkin.

Ilmatieteen laitoksen tilastojen mukaan heinäkuun keskilämpötilat jäivät jonkin verran tavanomaista alemmiksi. Keskilämpötila oli maan etelä- ja keskiosassa 15-17 astetta ja Oulun läänissä ja Etelä-Lapissa 13-15 astetta. Keski- ja Pohjois-Lapissa keskilämpötila jäi alle 13 asteen.

Sateisinta oli maan itäisimmässä osassa sekä Oulun läänissä, jossa kuukauden sademäärä kohosi selvästi tavanomaista suuremmaksi.

Lisäksi heinäkuussa paikannettiin Suomen maa-alueilla noin 20 000 maasalamaa. Määrä on vain kolmasosa keskimääräisestä heinäkuun salamamäärästä. Ukkoset painottuivat heinäkuussa lähinnä Etelä-Lappiin, Pohjois-Pohjanmaalle sekä Pohjois-Karjalaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.