Mainos

Heikura nappasi jälleen Vuoden lehtikuvan

Viime vuoden parhaaksi lehtikuvaksi on valittu Hannes Heikuran Jouluenkelit.

Hannes Heikuran Jouluenkelit on valittu viime vuoden parhaaksi lehtikuvaksi. Helsingin Sanomissa työskentelevä Heikura voitti tavoitellun palkinnon jo neljännen kerran. Kukaan muu ei ole yltänyt samaan.

Raatia miellytti erityisesti Jouluenkelit-kuvan ilo ja valo sodan ja terrorin vuonna 2001. Kuva julkaistiin Helsingin Sanomissa 17. marraskuuta. Kuvassa kolme pikkutyttöä kävelee yöpuvuissa, siivet selässään pitkin marraskuista Aleksanterinkatua. Enkeleistä pienin on keskellä pipo päässä.

-Toimeksianto oli kuvata Suomen vanhimman joulukadun eli Kluuvikadun avajaisia Hesarin kaupunkitoimituksen kanssa. Siellä pyöri isompia ja pienempiä enkeleitä. Lähtiessäni huomasin, että nämä enkelit olivat lähteneet samaa matkaa ja kävelevät Aleksia poispäin. Kuvasin nopeasti, se oli hyvännäköinen tilanne. Sinänsä se ei liittynyt Kluuvikatuun mitenkään, mutta Hesari julkaisi sen pienellä parin palstan kuvalla aiheeseen jotenkin liittyen, Heikura kertoo.

Viime vuoden paras uutiskuva oli Lehtikuvan kuvaajan Tor Wennströmin Kännykkäpojat tuomiolla. Kuva ei raadin mielestä kerro ainoastaan kansakuntaa järkyttäneestä rikoksesta, vaan ennen kaikkea yhä yleisemmästä ilmiöstä ja sen lohduttomuudesta.

Vuoden lehtikuvaajan palkinnon sai Helsingin Sanomien Juhani Niiranen, jonka moni-ilmeinen kokoelma kertoo tuomariston mielestä osaavasta ja varmavaistoisesta kuvajournalismista. Niiranen otti myös vuoden parhaan henkilökuvan afgaanipakolainen Ajam Fazdullahista.

Helsingin Sanomien Liisa Takalan Eskimokäännös nykyaikaan palkittiin vuoden parhaana reportaasina ja saman kuvaajan 850 grammaa parhaana kuvituskuvana. Vuoden urheilukuvan nappasi Kimmo Räisänen kuvalla Kuraa!!!

Vuoden lehtikuvat -kilpaan osallistui tänä vuonna lähes 800 kuvaa 57:ltä kuvaajalta eri puolilta Suomea. Raatiin kuuluivat valokuvaajat Caj Bremer, Pekka Karhunen, Leena Louhivaara, Ad Sami Lukkari, päätoimittaja Simopekka Nortamo sekä yhteyspäällikkö Marjo Rinne.

Parisuhdelaki paras tv-uutiskuvaus

Vuoden parhaan tv-uutiskuvauksen palkinnon sai Nelosen uutisten Hannu Annala Parisuhdelaki-uutiskuvillaan. Annala kuvitti uutista tilanteessa, jossa parisuhdelain kannattajat ja vastustajat kokoontuivat eduskunnan edustalle osoittamaan mieltään.

Raadin mielestä kuvaaja pystyi kuvakulmavalinnoillaan kertomaan tilanteen dramaattisuudesta, mielenosoittajien tunnetilat välittyivät hyvin katsojille. Kuvien huomiopisteet oli valittu tarkalla ammattitaidolla.

Hannu Annala valittiin myös Vuoden tv-uutiskuvaajaksi. Tv-uutiskuvaukset palkittiin nyt kolmannen kerran. Tuomaristoon kuuluivat kuvaaja Harri Räty, toimituspäällikkö Tapani Pohjola, ohjaaja Jappe Päivinen, pääkuvaaja Teuvo Karhu ja toimituspäällikkö Petri Laine.

Vuoden 2001 parhaat lehti- ja tv-uutiskuvat ovat esillä Nordea-pankin Senaatintorin konttorissa Helsingissä 27. maaliskuuta saakka.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja