Mainos

Heikkoja talouslukuja satelee Yhdysvalloista

Yhdysvaltojen taloudesta saatiin tänään lisää synkkiä uutisia, kun maan kauppaministeriö kertoi bruttokansantuotteen kasvun jääneen kolmannella vuosineljänneksellä 3,1 prosenttiin. Kasvutahti oli selvästi edellisen neljänneksen 1,3 prosenttia rivakampi, mutta ei kuitenkaan yltänyt markkinoiden odotuksiin.

Myös illansuussa julkistettu Chicagon ostopäälliköiden indeksi oli selvästi ennakoitua heikompi. Se ylsi vain 45,9 pisteeseen, kun markkinoilla oli ennakoitu lukeman päinvastoin kohenevan hieman syyskuun 48,1 pisteestä.

Ostopäällikköindeksi kertoo, millä tahdilla yritysten sisäänostajat aikovat lähiaikoina täyttää varastojaan. New Yorkin pörssi ei tällä kertaa heikkoja talouslukuja hätkähtänyt, sillä niiden tulkittiin lisäävän toiveita Yhdysvaltain keskuspankin uudesta koronlaskusta ensi viikolla.

Heti ostopäällikköindeksin julkistamisen jälkeen Dow Jones -indeksi tosin tipahti hetkeksi miinukselle, mutta virkosi sitten nopeasti 0,7 prosentin nousuun. Nasdaq-indeksi oli 1,4 prosentin nousussa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.