Mainos

Heikko taloustilanne hidastaa hiihtokeskusten kasvua

Suomeen rantautunut taantuma leikkaa loven suomalaisten laskettelukeskusten kasvuodotuksiin. Lisäksi jotain vireillä oleva rakennushankkeita siirrettäneen vuodella tai parilla.

-Realistinen kasvuosoitus tälle kaudelle on noin kymmenen prosentin kasvu. Lopullisen tuloksen näemme vasta toukokuun lopussa. On vaikea sanoa, miten taloustilanne vaikuttaa asiakkaiden ostoskäyttäytymiseen, Levin matkailun toimitusjohtaja Jussi Töyrylä sanoo.

Samoilla linjoilla ollaan myös Rukalla, jossa taloustilanteen vaikutusta tarkkaillaan aiempaa herkemmin. Kuukausittaiset markkinakatsaukset ovat tarkassa syynissä.

-Kaikki mittarit ennakoivat hyvää kautta, eikä kaupankäynti ole laantumassa. Kasvuodotukset ovat kuitenkin maltilliset, noin seitsemän prosentin luokkaa, Rukakeskuksen toimitusjohtaja Miia Porkkala sanoo.

Levin toimitusjohtaja arvelee, että taantuma hidastaa jonkin verran suunniteltuja rakennushankkeita. Kymmenen vuoden aikana Levin investoinnit nousevat jopa kuuteensataan miljoonaan euroon.

-Meille ei ole merkitystä, siirtyykö joku hanke vuodella tai parilla. Toisaalta, jos rahoitus on kunnossa, nyt on hyvä aika rakentaa, Töyrylä pohdiskelee.

Rukakeskusta vetävän Porkkalan mukaan talouden heikentyminen ei välttämättä näy heti kotimaan matkailussa. Hän kertoo, että 90-luvun lamassa monet perheet vaihtoivat ulkomaan matkat kotimaan matkoihin.

Levillä kotimaan hiipuvaa matkailua kompensoidaan puolestaan ulkomailta saapuvilta hiihtoturisteilla.

Ensimmäiset rinteet auki

Lapissa ja Koillismaalla laskettelukausi on saatu jo käyntiin. Ensimmäiset rinteet Rukalla saatiin auki viikko sitten sunnuntaina. Muiden rinteiden lumetus on hyvässä vauhdissa, ja niitä avataan sitä mukaa kuin pakkaset antavat myöten. Pyhällä ensimmäinen rinne avattaneen 14. marraskuuta.

Levin laskettelukauden avajaiset vietettiin nyt viikonvaihteessa, jolloin avattiin pohjoispuolen eturinne. Lisäksi ensilumen latu on saatu hiihtäjien käyttöön.

Viikonvaihteen avajaisissa Levillä otettiin käyttöön uusi Levin tori. Torin investoinnit ovat noin 50 miljoonaa euroa. Ne sisältävät muun muassa uuden hotellin sekä huoneistohotellin, useita ravintoloita sekä torin alle rakennetun parkkitilan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.