Mainos

Heikko kalusteiden kysyntä tiputti Martelan tulosta

Toimistokalusteita valmistava Martela kertoo osavuosikatsauksessaan, että talouskasvun hidastuminen edelleen ja epävarma maailmantilanne ovat nopeasti kääntäneet toimistokalustemarkkinoiden kokonaiskysynnän laskuun.

Martelan tulos ennen satunnaiseriä ja veroja oli tammi-syyskuussa 24,2 miljoonaa markkaa (n. 4,1 milj. euroa). Viime vuoden tammi-syyskuussa Martela teki tulosta 59, 2 miljoonaa markkaa (n. 10 milj. euroa). Tuloksen heikkenemiseen vaikuttaa eniten Skandinavian alueen ja erityisesti Ruotsin liiketoiminnan tappiollisuus.

Nopeasti heikentynyt markkinatilanne on tiputtanut Martela-konsernin liikevaihtoa, joka oli tammi-syyskuussa 684,7 miljoonaa markkaa (1,15 mrd. euroa), mikä on 8,2 % vähemmän kuin vuosi sitten.

Martela Oyj:ssä on käyty neuvottelut alentuneen kysyntätilanteen vaikutuksista tehtaiden toimintaan. Kiteen tehtailla henkilöstömäärää on vähennetty yhdeksällä tästä kuusta lähtien. Nummelan tehtailla toteutetaan 7 työpäivän pituisia lomautuksia, jotka koskevat 120 henkilöä. Lomautuksista puolet toteutetaan marraskuussa ja puolet ensi vuoden tammikuussa. Martelan hallitus odottaa markkinatilanteen pysyvän heikkona myös loppuvuonna, minkä takia loppuvuoden tuloskehitys arvioidaan heikoksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.