Mainos

Heikki Pohja ei haekaan valtakunnansovittelijaksi

Työttömyysvakuutusrahaston toimitusjohtaja Heikki Pohja, 57, yllätti tänään kaikki työmarkkinaosapuolet ilmoittamalla, ettei haekaan valtakunnansovittelijan virkaa. Pohjalla oli jo etukäteen virkaan kaikkien osapuolien tuki.

Pohja perustelee MTV:n uutisille ratkaisuaan sillä, että hänellä oli kaksi vuorokautta miettiä uuden tehtävän sisältöä, minkä jälkeen hän päätti asettaa nykyisen työnsä Työttömyysvakuutusrahastossa etusijalle. Pohja kertoo, että alunperin hän ei ollut perusteellisesti kartoittanut valtakunnansovittelijan virkaan liittyviä tehtäviä, koska SAK:n entistä puheenjohtajaa Lauri Ihalaista (sd.) pidettiin paikalle alunperin itsestään selvänä ehdokkaana.

- Sain nyt lisätietoa ja päädyin siihen, että jatkan nykyisissä tehvävissä.

Yksi perustelu oli se, että jatkossa valtakunnansovittelijan toimistossa ei ole enää piirisovittelijoita. Piirisovittelijoiden tilalle tulee apulaissovittelijoita, jotka hoitavat tehtäviä oman toimensa ohella.

- Sellaiseen tehtävään olen itsekin valmis, Pohja sanoo.

Pohja muistuttaa, että nyt kaikilla halukkailla on vielä mahdollisuus hakea virkaa, sillä hakuaika päättyy maanantaina klo 16.15.

Työmarkkinajärjestöille Pohjan ilmoitus tuli täytenä yllätyksenä. Työmarkkinalähteistä MTV:lle todettiin, että "pakka on nyt täysin avoin".

Vielä eilen virkaan vahvana ehdokkaana pidetty Pohja sanoi olevansa kiinnostunut tehtävästä ja jättäneensä hakupaperit.

Helsingin Sanomien mukaan piirisovittelija Esa Lonka, 60, sanoo olevansa kiinnostunut valtakunnansovittelijan tehtävästä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.