Heikki Paasosen kauhunhetki: Raju voltti F1-purjealuksesta

Juontaja Heikki Paasosella riitti vauhtia ja vaarallisia tilanteita MTV3:n Itämeri-ohjelman kuvauksissa.

Heikki Paasonen tähdittää Maikkarilla kesällä alkavaa Itämeri-ohjelmaa. MTV3.fin Viihdeuutiset haastatteli miestä MTV3:n kesäpressissä.

Ohjelman kuvauksissa Paasonen pääsi testaamaan maailman nopeimpia purjealuksia, katamaraaneja maajoukketason kilpailijan opastuksella, mutta vauhdikas ajo päättyi vaarallisesti.

– Onnistuttiin sitten vetämään voltti. Tipuin semmoisiin vaijeriköysiin, jotka kivasti haarojenväliin käydessään aiheuttaa kaikennäköisiä jälkiä. Se vehje meni niin järjettömän kovaa, joten kyllä siinä kohdassa jännitti, vaikka haavat ja mustelmat ovat jälkeenpäin parantuneet, Paasonen kertoo.

Paasosen kanssa satavuotiaalla kuunarikaunotar Joanna Saturnalla seilasi kokenut meribiologi ja sukeltaja Roope Flinkman. Roope päättikin laittaa Heikin testaamaan kelluntaliivejä.

– Roope mut tönäsi vauhdista veteen. Sehän on paras tapa tuollainen empiirinen tutkimus, miten kelluntaliivit toimii ja hyvinhän ne toimi. Sitten Roope käänsi paatin ympäri ja tuli hakeen mut vähän myöhemmin, Heikki muistelee märkää seikkailuaan.

Myrskystä omat haasteensa

Kuunaria koetelleet myrskyt toivat matkaan omat haasteensa. Kannella Paasoselle kävikin ainakin yksi läheltä piti -tilanne.

– Siellä tuulessa aina köydet vähän katkeilevat ja niissä on sitten ihan kova voima myrskyssä. Ikinä ei tiedä, että mihin se köysi katkettuaan lähtee tai mitä sen köyden päässä sitten on. Taisi olla viimeinen seilipäivä, kun katkenneesta köydestä sellainen iso puumollukka viuhahti mun poskia hipoen. Merten suojelusenkelit oli matkassa, ettei tullut mitään, Heikki kertoo.

Merenkäyti ei Paasosta kuitenkaan jännittänyt, vaikka kahden kuukauden eläminen heiluvassa purkissa toi luonnollisesti myös haasteita merisairauden muodossa.

– Jonkun verran oli ihmisillä merisairautta, yllättävän hyvin me sopeuduttiin. Keittiön touhuja oli mielenkiintoista seurata, se on aika haastavaa, kun myrskyssä valmistetaan aterioita. Itselläni oli yllättävän vähän pahoinvointia. Merijalka tuli aika nopeasti, eli jos on tarpeeksi pitkään paatissa niin siihen sopeutuu.

Kuinka kauan Paasosta sitten heilutti vielä maihin pääsyn jälkeen?

– Sanotaanko näin, että kun lopulta päästiin maihin, niin saattoi heiluttaa joistain ihan muista syistä. Siinä sitten parannettiin hermosärkyä muilla keinoin, Paasonen naureskelee.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat