Heikki Paasosella kuvauksissa läheltä piti -tilanteita

Juontaja Heikki Paasosella riitti vauhtia ja vaarallisia tilanteita MTV3:n Itämeri-ohjelman kuvauksissa.

Heikki Paasonen tähdittää Maikkarilla tiistaina alkavaa Itämeri-ohjelmaa. Paasonen kertoo MTV3.fille ohjelman kuvauksissa riittäneen haasteita niin merenkäynnin kuin vauhdikkaan urheilulajin myötä.

Kuvauksissa Paasonen pääsi testaamaan maailman nopeimpia purjealuksia, katamaraaneja maajoukkuetason kilpailijan opastuksella, mutta vauhdikas ajo päättyi vaarallisesti.

– Onnistuttiin sitten vetämään voltti. Tipuin semmoisiin vaijeriköysiin, jotka kivasti haarojenväliin käydessään aiheuttaa kaikennäköisiä jälkiä. Se vehje meni niin järjettömän kovaa, joten kyllä siinä kohdassa jännitti, Paasonen kertoo.

Paasosen kanssa satavuotiaalla kuunarikaunotar Joanna Saturnalla ohjelmassa seilaa kokenut meribiologi ja sukeltaja Roope Flinkman. Roope päättikin laittaa Heikin testaamaan kelluntaliivejä.

– Roope mut tönäsi vauhdista veteen. Sehän on paras tapa tuollainen empiirinen tutkimus, miten kelluntaliivit toimivat ja hyvinhän se meni. Sitten Roope käänsi paatin ympäri ja tuli hakemaan minut vähän myöhemmin, Heikki muistelee märkää seikkailuaan MTV3.fille.

Kuunaria koetelleet myrskyt toivat matkaan omat haasteensa. Kannella Paasoselle kävikin ainakin yksi läheltä piti -tilanne.

– Siellä tuulessa aina köydet vähän katkeilevat ja niissä on sitten ihan kova voima myrskyssä. Ikinä ei tiedä, että mihin se köysi katkettuaan lähtee tai mitä sen köyden päässä sitten on. Taisi olla viimeinen seilipäivä, kun katkenneesta köydestä sellainen iso puumollukka viuhahti poskia hipoen. Merten suojelusenkelit oli matkassa, ettei tullut mitään, Heikki kertoo.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat