Heikki Paasonen vitsikkäänä: Olen uusavuton kitisijä

Selviytyjät-sarjan hyväntuulinen juontaja ei itse lähtisi koettelemaan henkisiä rajojaan alkeellisten olosuhteiden pariin.

– En olisi itse lähtenyt. Ei mua hotsita mieleni rajoja mennä tuonne kokeilemaan. Se on suurimmassa osassa se oma pääkoppa. Kun ei ole ruokaa, ei ole energiaa pyytää sitä ruokaa. Se on se noidankehä, ja lopulta kuuppa sekoaa, Paasonen paljasti MTV Median kevään ohjelmien tiedotustilaisuudessa.

Jos Paasonen laitettaisiin primääreihin olosuhteisiin, paljastuisi lupsakasta seuramiehestä valittaja, jolle mikään ei kelpaisi.

– Kyllä musta varmaan kuoriutuisi sellainen kitisijä ja tuittupää. Ruoka on minulle semmoinen juttu, että jos se loppuu, niin sitten loppuu kaikki älyllinen toiminta Luulen, että voisin jonkun verran siellä pärjätäkin, mutta hotsittaako sitä rakentaa mitään bambumajaa siinä. Voisi olla, että musta tulisi sellaisia piirteitä esiin. Voisin kuvitella, että sellainen touhukkuus ja iloisuus voisi juuri kaikkein eniten ärsyttää silloin.

Julkisuudessa aina hyväntuulisena ja ystävällisenä nähty Paasonen kertoo olevansa kotioloissa myös kaikkea muuta kuin julkisuuskuva antaa ymmärtää.

– Minustakin löytyy se veemäinen puoli. Olen silloin kotona, ei tässä sillä lailla mitään teeskennellä. Minussa voi olla vielä enemmänkin sitä puolta kuin muissa.

Suosikkijuontaja tunnustaa myös, ettei ole kovinkaan kätevä käsistään, ainakaan jos on kyse ruoanlaitosta tai alkeellisista kädentaidoista. Parin vuoden takainen mökkireissu päättyi lopulta sairaalaan, kun Heikki yritti ystävineen sytyttää tulta ilman tulitikkuja.

– Nyky-yhteiskunnassa ihmisen ei tarvitse kyllä paljon selviytyä. Sellainen surkuhupaisa selviytymistarina kävi pari vuotta sitten, kun oltiin mökillä. Silloin me päätettiin, että teemme tulta alkuihmisen tavoin. Ei saa syödä, ennen kuin on tehnyt tulen ilman tulitikkuja. Juoda sai tietysti. Se johti siihen, että leikkasin melkein puolet mun etusormesta irti ja lähdettiin sitten Hämeenlinnaan sairaalaan. Jos oltaisi kivikaudella eletty, niin ei oltaisi säilytty. Meidän geenit eivät ansaitse olla olemassa, kun ei pystytä pitämään huolta tuollaisista asioista.

– En tiedä, olenko uusavuton. Mitä se tarkoittaa. Ehkä se on uusavuttomuutta, jos ei osaat tehdä kuin kolmea ruokaa kotona. Ehkä olen vähän uusavuton, mutta ehkä se on kuitenkin aika yleinen syndrooma urbaaneilla miehillä, Heikki tunnustaa.

Lue myös:

    Uusimmat