Mainos

Heikki Kinnunen juhlii lavalla

Kinnusen ura on sisältänyt lukemattoman määrän niin eturivin teatteri-, elokuva- kuin tv-roolejakin.

Näyttelijä Heikki Kinnusen ja ohjaaja Jotaarkka Pennasen yhteistä 40-vuotistaiteilijajuhlaa vietetään Tampereen Teatterin päänäyttämöllä sunnuntaina 16. joulukuuta. Juhlaesityksenä nähdään Jean-Paul Sartren klassikkoteos Likaiset kädet, jonka on ohjannut Jotaarkka Pennanen. Kiitetyssä klassikkotulkinnassa Heikki Kinnunen näyttelee puoluejohtaja Hoedereria, ja näytelmän muissa rooleissa nähdään mm. Jerry Mikkelinen ja Elsa Saisio.

Näyttelijä Heikki Kinnunen (s. 1946) valmistui vuonna 1967 Suomen Teatterikoulusta. Hänen huikea uransa on sisältänyt lukemattoman määrän niin eturivin teatteri-, elokuva- kuin tv-roolejakin. Kinnunen on ollut kiinnityksellä Suomen Kansallisteatterissa, Turun kaupunginteatterissa, KOM-teatterissa ja Helsingin Kaupunginteatterissa, ja hän on vieraillut niin Komediateatteri Arenassa kuin Savonlinnan Oopperajuhlillakin. Vuodesta 2002 hän on ollut kiinnitettynä Tampereen Teatteriin.

Ohjaaja Jotaarkka Pennanen (s. 1946) valmistui Suomen Teatterikoulun korkeakouluosastolta vuosi Kinnusen jälkeen, vuonna 1968. Pennasen ura on kulkenut Yleisradion Televisioteatterin ohjaajan ja dramaturgin tehtävistä teatterinjohtajaksi niin Jyväskylään, Helsinkiin kuin Lahteenkin. Ohjaajan kiinnityksellä hän on ollut myös Turun kaupunginteatterissa. Tällä hetkellä Pennanen toimii freelanceohjaajana.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.