Mainos

Heikki Haavisto moittii Agenda 2000 -ratkaisua

Suomi menestyi ministeri Heikki Haaviston mielestä Agenda 2000:sta käydyissä kädenväännöissä vain kohtuullisesti. Haaviston mukaan Agendan lopputulos ei ollut Suomelle sellainen voitto kuin hallitus on antanut ymmärtää. Haavisto on puhunut S-ryhmän kesäpäivillä tänään Seinäjoella.

EU:n jäsenyyden toivottiin Haaviston mukaan tuovan Suomessa harjoitettavaan alue- ja maaseutupolitiikkaan uusia resursseja ja uutta toimintaa, mutta aluekehityksen ongelmat ovat meillä kuitenkin nopeasti kärjistyneet. Tämä johtuu Haaviston mielestä osittain siitä, että aluekehityksen päävastuu jätettiin EU-ohjelmien varaan ja kansalliset aluekehitystoimet käytännössä lopetettiin. Haaviston mielestä myös EU:n alue- ja rakennepolitiikkaa on Suomessa ensimmäisen viisivuotiskauden aikana hyödynnetty heikosti.

-Tänä vuonna päättyvältä ohjelmakaudelta on jäämässä käyttämättä noin 500 miljoonaa markkaa EU:n tukirahoja, hän sanoi.

Haaviston mukaan tähän ovat syynä ministeriöiden keskinäiset kiistat EU:n tukipolitiikassa ja kansallisen rahoituksen puute, sillä valtio, kunnat ja yritykset eivät ole ohjanneet tarpeeksi varoja hankkeiden rahoitukseen. Myös osaavien henkilöiden puute on haitannut hankkeiden edistymistä.

-Tasapainoisesta alue- ja maaseutukehityksestä huolehtiminen ei saa olla puoluepoliittinen asia. Se on oltava yhteinen, kansallinen asiamme, totesi ministeri Heikki Haavisto.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.