Mainos

Heikki antoi kodittomalle isälle uuden mahdollisuuden – "Pääsi suusta, että haluan auttaa"

8:44

Heikki Tiittasen työmatka Chicagoon sai yllättävän käänteen, kun koditon Vince tuli pyytämän häneltä rahaa keskellä yötä. Heikki päätyi kertomansa mukaan auttamaan koditonta tavalla, johon moni ei ole valmis.

Heikin ja Vincen ensitapaaminen ei alkanut lupaavasti. Heikki oli ollut työkaverinsa kanssa rentoutumassa baarissa ja illan aikana oli kulunut muutamakin olut.

– Käveltiin kohti hotellia yöllä ja koditon tyyppi tuli pyytämään rahaa. Yritettiin kyllä tosi kovasti kävellä karkuun mutta hän jatkoi seuraamista, Heikki muistelee.

Tarina olisi saattanut päättyä kuten keskivertokohtaaminen rahanpyytäjän kanssa. Heikki ei kuitenkaan painunut hotellihuoneeseensa vaan jäi juttelemaan Vincen kanssa. Heikki ei oikein tiedä itsekään, miksi jäi jutuskelemaan kodittoman kanssa keskellä yötä. Juttuhetki joka tapauksessa muutti kaiken.

– Rupesin kysymään kysymyksiä ja äkkiä huomasin, että olimme jutelleet 15 minuuttia. Hän on kolmen lapsen isä, mikä ehkä itselle kolahti, kun mulla on kanssa 3 lasta.

Vincen tie kodittomaksi kuulostaa tutulta. Ensin tuli ero, sitten lähti työ trukkikuskina, lopulta alta meni koti. Kun Heikki kohtasi Vincen Chicagon yössä, tämä oli asunut kadulla jo vuosia.

Vaatimaton sisustus

Nyt Vince sai kotiinsa vieraita. Heikki halusi nähdä, missä koditon viettää yönsä. Paikka löytyi sillan alta ja sisustus oli karu: Vincen kodissa oli yksi lakana eikä muuta.

– Spontaanisti pääsi suusta, että haluan auttaa. Sitten tuli kiire keksiä, miten se oikeasti tapahtuu, Heikki muistelee naurahtaen.

Ensimmäinen apukeino oli tarjota Vincelle mahdollisuus suihkuun. Neljän tähden hotellin aulassa päät kääntyivät, kun Heikin seurana huoneeseen käveli koditon mies.

Heikin auttamishalu ei loppunut tähän. Hän oli kysynyt Vinceltä, mikä voisi oikeasti auttaa koditonta. Vince oli vastannut, että kunnon vaatekerrasta olisi apua, jotta hänet otettaisiin vakavasti.

Vince ja Heikki suuntasivatkin aamupalan kautta halpakauppaan vaateostoksille. Trendikkäässä kahvilassa heitä oli katseltu nyrpeästi, mutta vaateliikkeen henkilökunta saa Heikiltä kiitosta.

–  Ne ehkä jotenkin jännällä tavalla ymmärsi, mitä siinä on tapahtumassa ja halusivat auttaa. Siihen tuli henkilökuntaa meitä auttamaan ja kertoi, mistä saa vaatteita edullisesti.

Hurjasti apua

Heikki oli jo tehnyt kodittoman hyväksi paljon. Hän oli päättänyt, että ei anna rahaa, mutta päivän mittaan mieli muuttui. Heikki päätti toteuttaa Vincen suurimman toiveen ja antaa miehelle mahdollisuuden muuttaa kadulta pois, ainakin hetkeksi.

– Hän oli monesti sanonut minulle, että 500 dollaria on sellainen summa, jolla pystyy maksamaan vuokravakuuden ja ensimmäisen vuokran. Nostin pankkiautomaatista 500, annoin ne hänelle käteen ja sanoin, että toivottavasti todella käytät tämän asuntoon.

Heikki kertoo tapaamisen tarinan Facebook-sivuillaan. Julkaisu on kerännyt valtavasti tykkäyksiä ja kannustavia kommentteja.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.