Mainos

Heidi Hautalan vierailu aiheutti piiritystilanteen Venäjällä

Euroopan parlamentin ihmisoikeusalivaliokunnan puheenjohtaja Heidi Hautalan käynnissä oleva vierailu Venäjällä on johtanut viranomaisten suorittamiin opposition edustajien asuntojen piirittämisiin ja ratsioihin. Piiritykset ovat saaneet suuren huomion Venäjän tiedotusvälineissä, joissa on korostettu Hautalan vierailua kotietsintöjen taustalla.

Hautala saapui Venäjälle lauantaina. Hautalan tiedotteen mukaan viranomaiset aloittivat valmistautumisen näkyvästi jo keskiviikkona. Moskovalainen asunto joutui tunteja kestäneen piirityksen ja myöhemmän kotietsinnän kohteeksi. Asunnossa oli piirityshetkellä opposition edustajia ja pieni lapsi.

- Viranomaiset eivät suostuneet ilmaisemaan, miksi heidän on päästävä taloon. Yksi talossa olleista henkilöistä oli Maksim Gromov, joka oli saapunut kaupunkiin tapaamaan minua. Talosta takavarikoitiin minulle tarkoitettuja asiakirjoja ja kansioita sekä tietokoneen kovalevyjä. Vierailuni on selvästi pillastuttanut viranomaiset, Hautala toteaa.

Samaan aikaan järjestettiin ratsia myös toisen oppositiotoimijan kotiin. Piiritykset ja kotietsinnät suoritti Venäjän sisäministeriön ekstremismin vastainen E-yksikkö. Yksikön toiminta on ollut yksi Hautalan vierailun pääaiheista.

Katso Mirja Sipisen raportti Moskovasta

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.