Mainos

Heidi Hautalan turvatoimien kiristämistä harkitaan – syynä kriittiset kirjoitukset

Kehitysministeri Heidi Hautalan turvatoimien kiristämistä pohditaan suojelupoliisin ja valtineuvoston valmiusosastolla.

Syynä turvatoimien mahdollisille kiristyksille ovat Venäjän mediassa julkistetut Hautalaa koskevat kriittiset kirjoitukset. Niissä on mainittu esimerkiksi ministerin kotiosoitte.

Valtioneuvoston turvallisuusjohtaja Timo Härkönen vahvistaa MTV3 Uutisille tiedot selvityksen aloittamisesta. Myös Hautala itse on keskusteluissa mukana.

Härkönen kertoo, että turvatoimien kiristämistä käsitellään yhdessä suojelupoliisin kanssa. Uhka-arvion tekee suojelupoliisi.

– Meiltä lähtee asiasta uhka-arvio, jonka perusteella paikallispoliisi resurssoi, jos toimenpiteisiin on tarpeita ryhtyä, suojelupoliisin viestintäpäällikkö Liinu Lehto kertoo MTV3 Uutisille.

Hautalan lehdistöavustaja Milma Kettunen kertoo, että Hautala odottaa nyt valtioneuvoston valmiusosaston ja suojelupoliisin tekemää arviota tilanteesta.

– Tietoja on ollut Venäjällä useammissa verkkomedioissa. Siellä on ilmoitettu myös kotiosoite, Kettunen kertoo.

Ilta-Sanomat kertoo nettisivuillaan, että Venäjällä ilmestyneet kirjoitukset ovat käsitelleet Hautalan oviremontista ja hänen miesystävänsä Andrei Nekrasovin huvilaremontista noussutta kohua. Nekrasov on tunnettu Venäjä-kriitikko.

Myös Hautala tunnetaan Venäjän ihmisoikeustilanteen arvostelijana.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.