Mainos

Heidi Hautala vaalien ääniharava

Vihreän liiton Heidi Hautala nousi ennakko-odotusten mukaisesti europarlamenttivaalien ääniharavaksi. Hän on ollut näkyvästi esillä europarlamentin työssä, ja sillä heltisi 115 335 ääntä. Kokoomuksen Marjo Matikainen-Kallström pääsi ehkä yllättävänkin lähelle Hautalaa. Hän keräsi 107 357 ääntä eli vain noin 8 000 vähemmän kuin Hautala.

Toinen näkyvä nainen europarlamentissa on ollut RKP:n Astrid Thors. Valitsijat palkitsivat hänet työstään 81 175 äänellä. Keskustan Paavo Väyrynen oli näissäkin vaaleissa edelleen kova sana. Ääniä kertyi yli 64 000. Edellisissä eurovaaleissa Väyrynen oli valtakunnan äänikuningas.

SDP:n Reino Paasilinna oli aivan Väyrysen kintereillä. Hän sai alle 100 ääntä vähemmän kuin Väyrynen. Lähes samoilla luvuilla liikkui vasemmistoliiton Esko Seppänen. Hän sai runsaat 200 ääntä Paasilinnaa vähemmän.

Politiikkaan vauhdilla tullut kokoomuksen edustaja, ralliautoilija Ari Vatanen keräsi myös muhkean äänisaaliin. Joillekin lähes 59 000 äänen saalis saattoi olla jopa pettymys, sillä hänen kannattajansa veikkailivat hänelle jopa toista tilaa.

Keskustan Kyösti Virrankoski teki tarkkaa vaalityötä. Tuloksena oli 50 000 ääntä. SDP:n Riitta Myller sai vajaat 48 000 ääntä ja kokoomuksen Ilkka Suominen runsaat 38 000 ääntä.

Kirjavan puolueen Pertti "Veltto" Virtanen keräsi 28 000 äänen saaliin. Europarlamenttiin hän ei pienpuolueiden vaaliliitosta kuitenkaan selvinnyt. Kristillisen liiton Eija-Riitta Korhola keräsi lähes saman verran kuin Virtanen.

Vihreiden Matti Wuori keräsi vajaat 27 000 ääntä, keskustan Samuli Pohjamo runsaat 25 000 ääntä ja keskustan Mikko Pesälä runsaat runsaat 24 000 ääntä. SDP:n Ulpu Iivari ylitti myös niukasti 24 000 äänen rajan. Pienimmällä äänimäärällä läpi pääsi kokoomuksen Piia-Noora Kauppi. Hän keräsi runsaat 18 000 ääntä. Keskustan ensimmäiselle varasijalle jäi Satu Procopé ja kokoomuksen ensimmäiselle varapaikalle europarlamentista pudonnut Jyrki Otila. SDP:n ensimmäisenä varaedustajana on Miapetra Kumpula.
(MTV3-STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.