Mainos

Hedman: Tenniksen "perskymppi" harmitonta huumoria

Tennisvalmentaja Jari Hedman pitää kohua aiheuttanutta tenniksen "perskymppi"-harjoitusta huumoripitoisena joukkuehengen kohotuksena. Harjoituksessa häviäjä joutuu asettumaan verkon toiselle puolelle syöttöjen maalitauluksi takapuoli päin verkkoa.

- Sitä ei käytetä rangaistusmielessä tai nöyryyttämiseen, vaan kyse on hauskanpidosta ja joukkuehengen kohotuksesta. Ketään ei ole tarkoitus loukata henkisesti tai fyysisesti. Silloin tällöin sitä näkee esimerkiksi junioriharjoituksissa, ja kyllä junnuilla on hauskaa, Hedman sanoo.

"Perskymppi" on Hedmanille tuttu ilmiö jo vuosien takaa.

- Kun pyörimme Veli Paloheimon ja Aki Rahusen kanssa 80-90-lukujen taitteessa maailmalla, etenkin eteläafrikkalaiset pelaajat käyttivät tätä paljon. Siellä oli esimerkiksi Wayne Ferreira, joka parhaimmillaan oli maailman eliitissä. Jos huippupelaajat olisivat loukaneeet itsensä fyysisesti tai heitä olisi loukattu ihmisinä, he tuskin olisivat lähteneet mukaan siihen, Hedman sanoo.

- Tosin täytyy sanoa, että kyllä se sattuu, ainakin kun huippuammattilainen lyö verkolta ja pallo osuu. Leikkiä se kuitenkin on, eikä se niin paljon satu, että suru tulisi puseroon.

Hedman pitää ymmärrettävänä, että kaikki eivät halua mukaan "perskymppiin". Hän ei myöskään usko, että ketään pakotetaan siihen. Hedmanin omassa tenniskoulussa harjoitusmuotoa ei käytetä, paitsi joskus kevennyksenä opettajien kesken.

Tenniskentällä pallot sinkoilevat kovallakin vauhdilla. Hedman arvioi, että maailman kovimmat tennissyötöt kimpoavat matkaan jopa 240 kilometrin tuntivauhdilla.

- Vauhti kuitenkin mitataan metrin säteellä osumasta, ja se putoaa voimakkaasti ennen kuin tulee takaseinän tuntumaan.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.