Mainos

Hedelmöityslaista tiukka äänestys

Hedelmöityslakia käsitellään eduskunnassa ensi torstaina ja siitä äänestetään mahdollisesti jo perjantaina.

Hedelmöityshoitolaista odotetaan tiukkaa äänestystä ensi viikolla eduskunnassa.

Tiukan linjan kannattajat veivät voiton eduskunnan lakivaliokunnassa. Hoidon rajaamista vain avo- tai avioliittoon perusteltiin "yhteiskunnassa vallitsevilla arvoilla". Tiukan linjan kannattajat ovat kaikki miehiä. Valiokunnan naisjäsenet ja keskustan Pertti Salovaara sallisivat hoidot myös yksinäisille naisille ja lespopareille.

Vaikka hallituksen esitys kaatui lakivaliokunnassa, lakivaliokunnan puheenjohtaja, vihreiden Tuija Brax uskoo, että hallituksen esitys vielä voittaa eduskuntakäsittelyssä. Brax pelkää, että hoidon ulkopuolelle mahdollisesti jäävät hakevat hoidon joka tapauksessa Ruotsista, Tanskasta tai Virosta.

-Uskon kyllä, että kun Matti Vanhanen, Eero Heinäluoma, Jyrki Katainen ja kokoomuksen vahva vaikuttaja Sauli Niinistö presidentinvaalien aikana ovat kaikki sanoneet kannattavansa tätä hallituksen esitystä, niin meidän nykyiset johtajat osaavat punnita tämän asian ja heidän kantansa voittaa, Brax sanoo.

-Nyt kun olen tutkinut asioita, niin en löydä lähimenneisyydestä, että valiokunnan mietintö olisi kaatunut eduskunnassa, toteaa puolestaan keskustan kansanedustaja Esko Ahonen.

Suurin ryhmäkurin paine nousee demareissa. Puoluehallitus patisteli tänään edustajia pysymään hallitusruodussa.

Hedelmöityslaki tulee eduskuntasaliin ensi torstaina ja äänestykseen mahdollisesti jo perjantaina. Jos lakivaliokunnan esitys hyväksytään, osa kansanedustajista esittää vielä koko lain hylkäämistä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.