Hedelmäinen tiikerikakku 29.11.2001

Toim. Kaarina Roininen

250 g margariinia tai voita
2 dl sokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
1 dl korintteja tai rusinoita
1 rasia (100 g) hedelmäsekoitusta
1 rasia (100 g) appelsiinikuoripaloja

Raidat:

1/3 kakkutaikinaa
½ dl kaakaojauhetta
½ dl kermaa

Kuorrutus:

50 g sulatettua voita tai margariinia
4 dl tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
dl vahvaa kahvia
1 tl vanilliinisokeria

Koristeeksi:

manteleita, pähkinöitä tai kirsikoita

1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
3. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan.
4. Ota taikinasta noin yksi kolmasosa eri kulhoon ja lisää siihen kaakaojauhe siivilöiden sekä kerma. Sekoita tasaiseksi.
5. Sekoita vaalean taikinan joukkoon kuivatut hedelmät.
6. Levitä voidellun korppujauhotetun rengasvuoan pohjalle ensin ohut kerros hedelmäistä taikinaa ja sen päälle ohut kerros ruskeaa taikinaa. Vedä teelusikalla syvennys taikinan keskelle, niin raidoista tulee tasaisemmat.
7. Tee taikinoista vuokaan vielä toinen samanlainen kerros, jätä pinnalle hedelmäistä taikinaa.
8. Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 1 tunti.
9. Jos haluat tee kakkuun kuorrutus. Sulata rasva ja anna sen jäähtyä mutta ei jähmettyä. Lisää joukkoon siivilöiden tomusokeri ja kaakaojauhe sekä kahvi ja vanilliinisokeri. Sekoita tasaiseksi.
10. Levitä seos jäähtyneen kakun pinnalle. Koristele pähkinöillä tai kirsikoilla.

Lue myös:

    Uusimmat