Hedelmä-mantelipuustit

Tiistaina 4.10. vietetään kansallista Korvapuustipäivää. Korvapuusti on suomalaisten suurta herkkua, joka maistuu hyvin eri ikäisille. Uutta nousua korvapuusti on kokenut leivonnaispakasteiden myötä, sillä nyt on vaivatonta itse paistaa korvapuustin tuoksut kotiin. Puustien leipominen itse ei tarvitse olla aikaa vievää, sillä kätevä apu tähän on pakastepullataikina. Ohessa idea hedelmä-mantelipuusteille.

Hedelmä-mantelipuustit

  • 12 kpl
  • 1 pkt Pullataikinalevyjä (pakaste 600 g)
  • tai pullataikinaa (3 dl nestettä)
  • täyte:
  • n.150 g paistamisen kestävää appelsiini- tai omenamarmeladia
  • 100 g mantelirouhetta
  • voiteluun:
  • kananmunaa, raesokeria

Aseta taikinalevyt väljästi uunipellille leivinpaperin päälle. Anna levyjen sulaa ja kohota leivinliinalla peitettynä kaksinkertaisiksi pakkauksen ohjeen mukaan.

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Levitä kohonneiden levyjen päälle ohuelti paistonkestävää marmeladia sekä mantelirouhetta.

Kääri jokainen levy pituussuunnassa taikinaa venyttäen tiukalle rullalle. Jätä sauma alapuolelle. Leikkaa kääröt kahdeksi palaksi ja paina keskeltä niin, että pullaan muodostuu korvat.

Anna puustien kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaisiksi. Voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla kauniin värisiksi, noin 10 minuuttia.

Resepti: Arja Savela

Lue myös:

    Uusimmat