Hector pitkästä tauostaan: Arkea kahden pikkutytön vaarina

Kymmenen vuotta kestäneen levytystauon jälkeen uuden singlen kesäkuussa julkaiseva Hector kuvailee MTV.fi:lle kuulumisiaan julkisuuden valokeilaan palaamisen alla.   

23.6. julkaistaan Hectorin uutuussinkku Tavallinen suomalainen mies. Sinkkua seuraa syksyllä julkaistava Hauras-levy ja konserttikiertue. Edellisen albuminsa vuonna 2004 julkaissut lauluntekijäkonkari on pitänyt viime vuosina matalaa profiilia julkisuudesta. 

Legendaarinen biisinikkari kertoo, että pitkäksi venähtäneeseen levyntekotaukoon vaikutti niin luovan vireen puuttuminen kuin elämässä tapahtuneet käänteetkin.   

– Elämässä yksinkertaisesti tapahtuu asioita jolloin joku asia tulee priorisoitua. Semmoisia vaiheita on ollut, jolloin ei ole ollut luova vire, mies selittää.  

Tavallisen ihmisen arkea

Kymmenen vuoden levytystaukonsa aikana muusikko on nähty muun muassa Lahden Kaupunginteatterin lavalla Hair-musikaalissa ja keikoilla Aikamatka-juhlakiertueen merkeissä. Tämän lisäksi mies kertoo nauttineensa perusarjesta ja isoisän roolista. 

– Olen elänyt tavallisen ihmisen tavallista arkea. Olen myös kahden pikkulikan vaari, siinä on omat ihanat ja hauskat puolensa, lauluntekijälegenda kuvailee arkeaan.  

Uutuussinkku Tavallinen suomalainen mies kertookin Hectorin mukaan jotain myös tämän omasta elämästä.

– Mitä se tavallinen suomalainen mies nyt tekee. Sehän makaa sohvalla ja katselee elämän menoa, mies summaa hymyillen kesäbiisin sanomaa.  

Lokakuussa Hector starttaa Hauras-levyn tiimoilta areenakonserttikiertueen, joka kestää aina marraskuun loppuun saakka. Jo kuudella vuosikymmenellä keikkaillut muusikkokonkari kertoo kiertueen jälkeen edessä häämöttävän toisenlaisen haasteen.   

– Edessä on pari nivelleikkausta. Nivelvaivat rajoittavat liikkumista, joten tenniksenpeluu ja vastaavat harrastukset ovat jääneet pois siihen asti. Syksyn kiertueen jälkeen ehdin ehkä leikattavaksi, mies kertoo. 



Lue myös:

    Uusimmat