Mainos

Heathrow'n palo aiheutti kaaoksen

Lontoon Heathrow'n lentokenttä suljettiin tänään osittain liikenteeltä sen jälkeen kun lentokentällä oli aamulla puhjennut uhkaava tulipalo. Kukaan ei loukkaantunut palossa, joka aiheutti kuitenkin suurta tuhoa.

Ykkösterminaalissa puhjennut tulipalo aiheutti kaaoksen maailman vilkkaimmalla kansainvälisellä lentokentällä. Lentokentän antaman tiedonannon mukaan palo saatiin jo aamupäivällä hallintaan, vaikka savua tuprusi yhä lentoaseman katosta. Palo sai alkunsa terminaalissa sijaitsevasta pikaruokalasta.

Etupäässä kotimaanlentoja hoitava ykkösterminaali evakuoitiin ja suljettiin täysin liikenteeltä useiden tuntien ajaksi. Ensimmäiset kotimaanlennot ohjattiin terminaaliin vasta iltapäivällä, ja lähtevien lentojen kohdalla tilanteen oli määrä palautua normaaliksi illansuussa. Noin puolet Heathrow'n päivittäisistä 180 000 matkustajasta käyttää ykkösterminaalia.

Ykkösterminaaliin matkalla olleet lennot ohjattiin muille lentokentille. Lentokentän edustajan mukaan kakkos- ja kolmosterminaalit olivat sen sijaan toiminnassa, vaikkakin lentoihin oli odotettavissa merkittäviä myöhästymisiä. Myös muista erillään sijaitseva nelosterminaali oli auki.

Paloa sammuttamassa oli satakunta palomiestä. Silminnäkijöiden mukaan liekit kohosivat pahimmillaan jopa 20 metrin korkeuteen. Palo aiheutti täyden liikennekaaoksen myös lentokentälle johtavilla teillä.

Suomen lennoissa viivästyksiä

Tulipalo on myöhästyttänyt Lontoosta Suomeen lentäviä Finnairin koneita. Myös British Airways peruutti yhden Helsinkiin tulevan lentonsa. Helsingistä Lontooseen lentävät koneet ovat päässeet matkaan aikataulun mukaisesti.

Myös Lontoosta Rovaniemelle lentävä niin sanottu joulupukin kone pääsi lähtemään yli neljä tuntia myöhässä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.