Mainos

He ovat mukana presidenttipelissä

Puolueiden ja ehdokkaiden presidentinvaalivalmistelut ovat uutisarkistojen perusteella selvästi jäljessä kuuden vuoden takaisesta. Kun vaaleihin on aikaa neljä kuukautta, ehdokasratkaisutkin ovat muutamilla puolueilla auki.

Nyt tiedossa ovat vasta kokoomuksen, SDP:n, keskustan ja vihreiden ja RKP:n ehdokkaat. Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ilmoitti ehdokkuudestaan tänään TV1:n Ykkösaamussa. Kristillisdemokraatit on pitkittänyt ratkaisuaan ja vasemmistoliitto etsii vimmalla sopivaa ehdokasta.

Aktiivisesti kampanjaa ovat käyneet vasta toistaiseksi ainoa virallinen presidenttiehdokas, vihreiden Pekka Haavisto ja epävirallisesti keskustan Paavo Väyrynen. Vauhti kiihtynee, kun SDP:n puoluevaltuusto vahvistaa Paavo Lipposen ehdokkuuden 7. lokakuuta.

Kuusi vuotta sitten silloinen investointipankkiiri Sauli Niinistö kampanjoi haastajana jo aktiivisesti. Nyt on ollut hiljaisempaa; jokseenkin maksimaalisissa yli 50 prosentin kannatuslukemissa ei kannata juuri mitään tehdäkään.

Mukaan kisaan on ilmoittautunut myös RKP:n Eva Biaudet, jonka ehdokkuus varmistettiin RKP:n tiedotustilaisuudessa elokuun lopulla. Virallisesti ehdokas nimitetään ylimääräisessä puoluekokouksessa lokakuussa.

Katso Vesa Kallionpään juttu (Seitsemän uutiset 24.9.2011)

(MTV3 - STT)

Kuka on suosikkisi seuraavaksi presidentiksi - vastaa nettikysymykseen

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.