Mainos

HD-puhelu pieksee perinteisen puhelun – Kuuntele ero

Matkapuhelinoperaattori Orange on tuonut Britanniassa markkinoille HD Voice -palvelun, jonka myötä puheluiden äänenlaatu paranee huomattavasti.

HD-palvelun käyttämiseksi tarvitaan yhteensopiva tuote, jollaisia ei ole vielä paljon markkinoilla. Orangen mukaan Nokia 5230, X6, E5 ja Samsung Omnia Pro mahdollistavat kirkkaat puhelut yhtiön 3G verkossa. HD-puheluominaisuus on käytössä kuitenkin vasta uusissa malleissa eikä vaadittavaa ohjelmistopäivitystä aiota tehdä jo myytyihin malleihin. HD-puheluvalmiuden ennakoidaan tulevan pian myös muiden valmistajien kännykkämalleihin.

Teknologiasivusto Engadget testasi HD-puhelua Nokia E5 -prototyyppien avulla Lontoossa ja vaikuttui äänen laadusta. Palvelu myös pyrkii lisäämään kirkkautta poistamalla puheluista taustamelua.

Testissä kokeiltiin ensin puhelua Nokia E5:n ja Applen iPhonen välillä. Puhelu kuulostaa perinteiseltä puhelinääneltä, sillä iPhone ei tue HD-puhelua. Sen sijaan kahden E5:n välinen HD–puhelu kuulostaa huomattavasti normaalia puhelua paremmalta. Nauhoite kannattaa kuunnella hyvillä kuulokkeilla tai kaiuttimilla, jotta eron huomaa parhaiten.

Engadget luonnehtii eroa vastaavanlaiseksi kuin fm-radion ja CD:n välinen ääniero on.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.