Mainos

Hawk-turman tutkinta jatkuu

Hawk-harjoituskoneen eilisen turman tutkinnassa keskitytään tänään lennon tallentimen etsintöihin. Turmassa menehtyi hävittäjän lentäjä.

Hawk-harjoituskoneen eilisen turman syyn tutkintaa jatketaan tänään Siikaisissa.

Koneen osia on levinnyt noin 300 kertaa sata metriä -kokoiselle alueelle.

Onnettomuustutkintalautakunnan puheenjohtajan, majuri Timo Kostiaisen mukaan maaastotutkimukset kestävät ainakin viikon.

Tutkinta jatkuu myös mm. mahdollisten silminäkijöiden kuulemisella. Myös poliisin tekninen tutkintakeskus on tehnyt alueella alustavia tutkimuksiaan.

Tänään keskitytään HAWK-325 mallisen onnettomuuskoneen videotallentimen etsintöihin. Tätä tärkeää tietoa sisälläään pitävää tallenninta ei eilisen ja yön aikana löydetty.

Kyseessä ei Kostiaisen mukaan ole varsinainen ns. musta laatikko, vaan laite joka kuvaa lentoa tuulilasin läpi. Lisäksi se tallentaa radioliikenteen lentäjän ja lennonjohdon välillä.

Onnettomuuden lopullinen syy on siis yhä hämärän peitossa. Turmakonetta lentänyt 26-vuotias yliluutnantti sai heti surmansa. Hän oli siirtolennolla Jämsästä Kauhavalle tuomassa konetta pois huollosta. Sää Siikaisissa oli eilen iltapäivällä sumuinen ja pilvet olivat matalalla.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.