Mainos

Hävittäjät saattoivat amerikkalaiskoneen Amsterdamiin

Matkustajakone palasi lähtökentälleen matkustajien häiriköinnin takia.

Amerikkalainen matkustajakone joutui tänään palaamaan lähtökentälleen Amsterdamiin matkustajien aiheuttamien häiriöiden takia. Lentäjä oli huolestunut epäilyttävästä käytöksestä niin paljon, että hän päätti kääntyä takaisin Saksan ilmatilassa. Konetta tulivat saattamaan hollantilaiset hävittäjät.

Hollannin uutistoimisto ANP kertoi myöhemmin poliisilähteitä lainaten, että kaikkiaan 12 lennolla ollutta matkustajaa olisi pidätetty. Hollannin poliisi ei ole virallisesti kommentoinut tietoa.

Viranomaiset eivät ole paljastaneet tapauksen yksityiskohtia. Poliisi on ilmoittanut vain kuulustelevansa matkustajia ja miehistön jäseniä.

Northwest Airlinesin kone oli matkalla Intian Mumbaihin. Siinä oli 149 matkustajaa. Lento peruttiin lopulta kokonaan ja matkustajat majoitettiin paikallisiin hotelleihin. Matkustajien on määrä päästä uudelleen matkaan huomenna.

Tapahtuma ei vaikuttanut muihin lentoihin Schipholin lentokentältä.

Samanlainen tapaus sattui myös viikko sitten United Airlinesin lennolla Lontoosta Washingtoniin. Hävittäjät ohjasivat koneen Bostoniin, kun lentäjä oli kertonut riehuvasta matkustajasta ja epäilyttävistä matkatavaroista.

Turvatoimia kiristettiin lentoliikenteessä kaksi viikkoa sitten, kun Britannian viranomaiset paljastivat laajan iskusuunnitelman. Terroristien epäiltiin yrittäneen räjäyttää Yhdysvaltoihin matkalla olleita lentokoneita.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.