Mainos

Hävittäjä syöksyi yleisöön Ukrainassa

Mahdollisesti jopa 78 on kuollut ja 115 loukkaantunut taisteluhävittäjän pudottua yleisön sekaan lentonäytöksessä Ukrainassa.

Tämänhetkisten tietojen mukaan jopa 70 on kuollut ja 111 loukkaantunut taisteluhävittäjän syöksyttyä yleisöön
lentonäytöksessä Länsi-Ukrainassa.

Ukrainan puolustusministeriön mukaan lentäjät menettivät koneensa hallinnan kesken vaativaa taitolentoesitystä. Suhoi SU27-koneen kaksi lentäjää pelastautuivat ennen maahansyöksyä.

Ilmailunäytökseen osallistunut hävittäjä syöksyi väkijoukkoon ja räjähti Lvivin kaupungissa maan länsiosassa lähellä Puolan rajaa.

Ukrainan hallitus on perustanut tutkimuskomitean selvittämään onnettomuutta. Onnettomuustutkijat kertoivat löytäneensä turmakoneen lentotietoja tallentavan niin sanotun mustan laatikon. Maahansyöksyn todennäköisinä syinä pidettiin joko moottorivikaa tai inhimillistä erehdystä.

Ukrainan presidentti erotti ilmavoimien komentajan


Ukrainan presidentti Leonid Kutshma keskeytti vierailunsa Krimillä vieraillakseen turmapaikalla Lvivissä. Kutshma erotti maan ilmavoimien komentajan Viktor Strelnikovin tuhoisan lentonäytösturman takia. Hän myös ilmoitti haluavansa kieltää ilmavoimien lentonäytökset turman takia. Ukrainaan julistettiin myös maansuru maanantaiksi.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 27.07.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.