Mainos

Haverialuksesta vuotaa öljyä mereen Englannin kanaalissa

Englannin kanaalissa tuuliajolle joutuneesta rahtialuksesta on alkanut vuotaa mereen öljyä ja konteissa olleita vaarallisia kemikaaleja.

Britanniassa pelätään rantojen saastumista maan lounaisrannikolla, missä haverialuksesta vuotaa mereen öljyä.

Rajumyrskyssä vaurioituneesta rahtialus Napolista on valunut mereen arviolta enimmillään 200 tonnia polttoainetta. Kaikkiaan aluksessa on kaikkiaan 3500 tonnia raskasta polttoöljyä. Lisäksi laivasta on vyörynyt mereen 200 konttia, joista osassa on myrkyllisiä aineita kuten pattereissa käytettävää happoa.

Pelastustoimien johtaja pitää kaikesta huolimatta "suuren ympäristövahingon" riskiä vähäisenä.

Torstain myrskyssä Englannin kanaalissa vaurioitunut alus makaa 30 asteen kulmassa rantavesissä ja on vaarassa kaatua. Laiva on ajettu tarkoituksella matalikolle, jotta se ei uppoaisi, ja lasti olisi näin helpommin pelastettavissa. Väestöä on kehotettu pysyttelemään poissa rannoilta, jonne säiliöitä on ajautunut.

Pelastusviranomaiset aikovat pumpata aluksesta öljyä ja siirtää lastin turvaan ennen kuin se yritetään hinata satamaan. Aluksen tyhjennys on määrä aloittaa huomenna.

Brittiläisen Napoli-aluksen omistaa Swiss Mediterranean Shipping -yhtiö. Merivartioston helikopteri poimi 26-henkisen miehistön turvaan aluksen jouduttua merihätään.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.