Mainos

Havel uudelleen leikkaukseen

Tshekin presidentti Vaclav Havel joutuu uuteen leikkaukseen noin kuuden viikon kuluttua, kertoi itävaltalainen professori Ernst Bodner tänään. Kyseessä on rutiinitoimenpide. Havelin edustajan mukaan kaikki presidentin viralliset tehtävät on peruutettu toukokuun loppuun saakka.

Havel leikattiin tiistaina Innsbruckin yliopistollisessa sairaalassa paksusuolen puhkeamisen takia. Leikkausryhmää johtanut professori Ernst Bodner kertoi tänään, että Havelille tehtiin paksusuolen avanne, joka vaatii uuden korjaavan leikkauksen. Muuten Havelin sanottiin toipuvan hyvin. Sairaalasta kerrottiin torstaina, että hän on nukkunut 11 tuntia ja on hyvässä kunnossa. Presidentti pystyy istumaan ja hänen kipulääkitystään on vähennetty. Jo keskiviikkona hänet siirrettiin teho-osastolta tavalliselle osastolle.

Havel sairastui äkillisesti ollessaan vaimonsa kanssa lomalla Itävallan Alpeilla. Hänet toimitettiin aluksi paikalliseen Reutten sairaalaan, josta hänet siirrettiin Innsbruckiin yliopistolliseen sairaalaan leikattavaksi. Ennen leikkausta lääkärit sanoivat, että hänen tilansa oli kriittinen.
(STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.