Haute couturen suuruus Francois Lesage menehtyi: Hän tunsi koko muotimaailman

Haute couturen suuruun Francois Lesage on menehtynyt. Mies jätti kädenjälkensä huippumuotiin puolen vuosisadan ajan.

Legendaarinen Haute couture -muotisuunnittelija François Lesage on kuollut. Lahjakas suunnittelija menehtyi joulukuun ensimmäisenä päivänä Pariisissa 82 vuoden iässä. Mies, joka tunsi koko muotimaailman, teki töitä loppuun saakka.

Lesagen kädenjälki näkyi puoli vuosisataa upeissa muotiluomuksissa. Hän suunnitteli vaatteita myös Hollywood-suuruuksille, kuten Marlene Dietrichille.

– Marlene piti vartalon muotoja mukailevista vaatteista. Hänen kanssaan oli ilo työskennellä, Lesage on sanonut.

Lesage teki myös yhteistyötä maailman suurten muotitalojen kanssa, joiden näytöksiin tarvittiin koruompelijan suurta ammattitaitoa. Hän oli läheinen ystävä vuonna 2008 menehtyneen Yves Saint Laurentin ja muotimaailman "Napoeloniksi" kutsumansa Karl Lagerfeldin kanssa. Lesage oli niin ikään innokas auttamaan nuoria suunnittelijoita urallaan.

Muotimaailmaan isänsä jalanjäljissä

Lesage syntyi Chavillessa vuonna 1929 ja alkoi työskennellä isänsä omistamassa yrityksessä. Kaksikymppisenä Lesage muutti Yhdysvaltoihin ja perusti Sunset Boulevardille koruommelateljeen, mutta palasi takaisin Ranskaan isänsä kuoltua. Pariisissa Lesage jatkoi isänsä jalanjälkiä yrityksessä, joka sijaitsee yhä alkuperäisellä paikallaan Sacre Coeurin lähellä.

Lesagen menestykäs ura koki myös alamäkiä. Haute coutureen erikoistunut suunnittelija joutui kokemaan vuonna 1992, mikä vaikutus talouden notkahduksilla oli luksusbisnekseen. Lesage selvisi vaikeista ajoista muun muassa perustamalla koruompeluun keskittyvän koulun. Vuonna 2002 Lesage myi yrityksensä Chanelille, joka on nostattanut Lesagen profiilia entisestään.

Lesagea jäi kaipaamaan neljä lasta ja vaimo. Kaksi lapsista on niin ikään työskennellyt muotibisneksessä.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Kuva: Getty Images

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja