Mainos

Hautalasta vihreiden presidenttiehdokas

Puolueen puheenjohtaja Osmo Soininvaaran mukaan on tärkeää, että kampanjassa on mukana myös vihreä elementti.

Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Heidi Hautala on ennakko-odotusten mukaisesti ensimmäinen virallinen presidenttiehdokas.

Vihreän liiton valtuuskunta asetti Hautalan puolueen presidenttiehdokkaaksi tänään Imatralla. Päätös oli yksimielinen.

Puolueen puheenjohtaja Osmo Soininvaara korosti kannatuspuheenvuorossaan olevan tärkeää, että kampanjassa on mukana myös vihreä elementti. Hänen mielestään kansanvallan kannalta on oikein, että järjestetään oikeat vaalit, jossa on useita ehdokkaita. Hän muistutti, että kukaan ei varmasti kaipaa aikoja, jolloin oli majesteettirikos asettua vastaehdokkaaksi istuvalle presidentille.

Soininvaara valmisteli selkeästi jo sitä tilannetta, että presidentti Tarja Halonen valitaan uudelleen presidentiksi. Hän korosti, että vihreät saavat varmasti paremman Halosen, kun vihreillä on oma ehdokas.

Puheenvuoroissa Hautalaa ylistettiin monin erin tavoin. Kansanedustaja Rosa Meriläinen muistutti presidentin edustustehtävistä ja korosti Hautalasta tulevan "upea emäntä".

"Hallitus toteuttaa ohjelmaansa hyvin valikoiden"

Osmo Soininvaara

Soininvaara ei näe nykyhallituksen toimissa juuri mitään myönteistä. Oppositiojohtajan aseman mukaisesti hän arvosteli Imatralla rankasti hallituksen tekemisiä. Soininvaara mainitsi, että hallitusohjelma on parempi kuin niillä hallituksilla, johon vihreät ovat kuuluneet. Hänen mielestään hallitus on kuitenkin toteuttanut ohjelmaansa hyvin valikoiden.

- Jokseenkin kaikki ne kohdat, joista me iloitsimme, ovat jääneet toteuttamatta tai ne on vesitetty täydellisesti. Taas ne osat hallitusohjelmaa, josta me emme olleet kovin ilahtuneita ovat, on toteutettu liiankin perusteellisesti.

Soininvaara toisti, että veroja on alennettu niin paljon, että hyvinvointipalvelut ovat vakavassa vaarassa. Hän muistutti, että veronalennusten köyhdyttämä valtio ei pysty riittävästi tukemaan kuntia.

- Edessä on joko kunnallisten palvelujen raju karsiminen tai kunnallisveron nouseminen yleisesti yli 20 prosenttiin. Tämä alkaa jo lähennellä vaalipetosta. Muistatteko vielä, mitä nykyiset hallituspuolueet lupasivat ennen eduskuntavaaleja ja mitä luvattiin kunnallisvaaleissa, Soininvaara kyseli.

Soininvaara on myös sitä mieltä, että hallituksen tavoitetta työllisten määrän nostaminen sadalla tuhannella on mahdotonta toteuttaa.

- Tavoite on epäonnistumassa, ei siksi että se olisi mahdoton saavuttaa, vaan koska hallituspuolueet ovat keskittyneet ampumaan alas toistensa ehdotuksia, hän arvosteli.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 23.04.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.