Mainos

Hautala: Valtio voisi luopua Altiasta kokonaan

Omistajaohjauksesta vastaava ministeri Heidi Hautala (vihr.) olisi valmis luopumaan valtio-omisteisesta alkoholiyhtiö Altiasta.

Hautala sanoo toivovansa, että myös vasemmistopuolueet kypsyisivät ajatukseen, ettei valtion tarvitse enää olla viinantuottaja. Hän ei usko siihen, että viinanvalmistus karkaisi Suomesta kauppojen myötä.

– Olen täysin vakuuttunut, että Koskenkorva on niin vahva brändi, että sen tueksi ei tarvita enää kansanliikettä, vaan se säilyy.

Hautala kommentoi asiaa vihreiden hallitusryhmän kokouksen yhteydessä Tammisaaressa.

Valtio yrittää kerätä eri yhtiöiden osakemyynneillä kaikkiaan 500 miljoonaa euroa. Potentiaalisiksi myyntikohteiksi on mainittu Altian lisäksi Destia, Edita ja Ekokem.

Vihreiden mielestä myyntiin ei pitäisi ryhtyä juoksevien menojen kattamiseksi. Perusteltua se on heidän mielestään silloin, kun myynnillä parannetaan yhtiön kasvumahdollisuuksia.

Hautalan mielestä päätökset pitää tehdä mahdollisimman pian, jo syksyn aikana.

–Asiaa on käsitelty jo aika paljon. Uskon, että valtuuksien hakeminen eduskunnasta Altian myynnille on nyt mahdollista.

SDP:n Skinnari tyrmää idean

SDP:n kansanedustaja Jouko Skinnari tyrmää ministeri Heidi Hautalan (vihr.) ehdotuksen siitä, että valtio voisi luopua kokonaan alkoholiyhtiö Altian omistuksesta.

Skinnari sanoo, että viinan valmistus on pidettävä yhteiskunnan hallinnassa.

Hän perustelee tätä sillä, että kysymyksessä on terveydelle vaarallinen, mutta myös liian hyvä bisnes annettavaksi yksityisille.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.