Mainos

Hautala valmis luopumaan valtion enemmistöstä Finnairissa

Valtion omistusohjauksesta vastaava ministeri Heidi Hautala (vihr.) on valmis luopumaan valtion enemmistöosuudesta Finnairissa. Hautalan mukaan asia tulee ratkaistavaksi pian.

-Tällä haetaan kannattavuutta tilanteessa, jossa yhtiö tekee raskaita tappioita. Halpalentoyhtiöt piinaavat nyt kaikkia vanhoja lentoyhtiöitä. Tilanne on hankala. En usko, että tilanne korjaantuisi sillä, että valtio pääomittaisi Finnairia lisää.

Hautalan mukaan on ollut jo pitkään selvä, että Finnairin on löydettävä uusi strategia.

-Selkeästi valtionomisteisten lentoyhtiöiden aika alkaa olla ohi. Portugalin TAP ja Irlannin Aer Lingus taitavat olla ainoat hengissä olevat valtionomisteiset lentoyhtiöt Euroopassa, Hautala sanoi.

Hautalan mukaan tärkeintä on turvata suorat lentoyhteydet Suomesta Eurooppaan. Valtion enemmistöomistus on siihen verrattuna toissijainen asia.

-Pitää yrittää turvata se valtion strateginen intressi, että Suomesta pääsee suorilla lennoilla mahdollisimman moneen paikkaan Euroopassa. Tämä voidaan turvata ilman että valtio on jatkossa enemmistöomistaja.

Enemmistöstä luopuminen antaa Finnairille paremmat mahdollisuudet etsiä kumppaneita ja parantaa kannattavuuttaan.

Valtiolla on nyt vajaat 56 prosenttia Finnairin osakkeista. Osuuden laskeminen alle 50,1 prosentin vaatii lain muutoksen.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.