Hautala: TeliaSoneran johtajan lähtö oikea ratkaisu

Valtion omistaja-ohjauksesta vastaava ministeri Heidi Hautala (vihr) pitää TeliaSoneran toimitusjohtajan Lars Nybergin eroa oikeana ratkaisuna.

Hautala kommentoi asiaa MTV3 Uutisille Talvivaaran vierailullaan.

– On ihan selvää, että yhtiön johto on syyllistynyt vähintään huolimattomuuteen ja unohtanut omat eettiset ohjeistonsa, kun se ei ole tarkistanut kunnolla 3g-lisenssikaupan toisten osapuolten taustoja, Hautala sanoi.

Kysyttäessä, riittääkö Suomelle omistajana se, että Nyberg lähtee, Hautala vastasi, että hänen käsityksensä mukaan yhtiön hallituksessa tulee isoja vaihdoksia.

Suomen valtio on yhtiön toiseksi suurin omistaja 11,7 prosentin osuudella. Suurin on Ruotsin valtio, joka omistaa TeliaSonerasta 37,3 prosenttia.

TeliaSoneran 11-paikkaisessa hallituksessa istuu kolme suomalaista: Maija-Liisa Friman, Olli-Pekka Kallasvuo ja Timo Peltola.

(MTV3)

Tekstiä muutettu kello 17.45:

Hautalan sitaatti: "Näillä kahdella edellytyksellä voimme jatkaa TeliaSoneran omistajana" muutettu muotoon: "Kysyttäessä, riittääkö Suomelle omistajana se, että Nyberg lähtee, Hautala vastasi, että hänen käsityksensä mukaan yhtiön hallituksessa tulee isoja vaihdoksia."

Katso Jussi Kärjen juttu (Kymmenen uutiset 1.2.2013)

Lue myös:

    Uusimmat