Mainos

Hautala pettyi hallituksen ilmastopolitiikkaan

Vihreiden kansanedustaja Heidi Hautala syyttäää hallitusta ilmastopolitiikan linjasta lipeämisestä.

Vihreiden kansanedustaja Heidi Hautala arvostelee kovin sanoin hallituksen ilmastopolitiikkaa. Hän syytti tänään Mikkelissä vihreän liiton valtuuskunnan kokouksen keskustelussa, että hallitus on saanut työnantajien TT:stä ja ay-liikkeen SAK:sta ilmastopolitiikan päällystakin.

Hän kertoi päätyneensä tähän tulokseen eilen eduskunnan suuressa valiokunnassa, kun ympäristöministeri Jan-Erik Enestam oli kuultavana ensi viikolla pidettävästä EU:n ympäristökokouksesta. Hautala puhui tässä yhteydessä jopa Suomen ilmastopolitiikan mustasta perjantaista.

Hautalan mielestä nyt on todella syytä huoleen. Hänen mielestään TT ja SAK ovat saaneet hallituksen uskomaan, että Kioton ilmastosopimuksessa Suomi narutettiin järjettömiin päästörajoituksiin. Syntipukkeja ovat edellisten hallitusten vihreät ympäristöministerit.

Hautalan näkemyksen mukaan Suomen linja muuttui aiempaa löyhemmäksi eilisessä EU-ministerivaliokunnassa. Hän olettaa kuitenkin Enestamin tehneen kokouksessa kaikkensa, ettei Suomi joudu kaikkein vastahakoisimpien maiden joukkoon.

Hautalalle selvisi, että Suomi on nyt liittoutumassa ympäristöpolitiikassa Italian ja Espanjan kanssa. Tämä on hänen mielestään aivan väärä viiteryhmä.

- Ei voi nähdä, että Suomi on enää eurooppalaisen ympäristöpolitiikan kärkimaa, hän pahoitteli.

Sama kehitys on Hautalan mielestä näkyvillä muissakin EU-maissa; ympäristöulottuvuus on vastatuulessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.