Mainos

Hautala: Pätkätyöläisille perustulo

Hautala suomii Kokoomuksen Sauli Niinistöä kyvyttömyydestä ymmärtää työelämän murrosta. Itse hän panostaisi työelämän heikentyneeseen tasa-arvoon.

Vihreiden presidenttiehdokas Heidi Hautala haluaisi pätkätyöläisille perustulon. Hänen mukaansa Suomeen tarvitaan kansalaisten perustulo, joka auttaisi tasaamaan arjen epävarmuutta ja sovittamaan yhteen toisiaan seuraavia elämänvaiheita.

Hautala korostaa, että tasa-arvo on ollut Suomen menestymisen avain. Työelämässä ei hänen mielestään kuitenkaan ole tasa-arvoa.

- Pätkätyöläisiä on jo 300 000. Pätkätyö tuo epävarmuutta, estää elämän suunnittelua ja aiheuttaa taloudellisen ahdingon. Työn murros jakaa ihmiset niihin, joilla on lomat, päivärahat, eläkkeet ja muut pysyvään työsuhteeseen liittyvät etuudet, sekä niihin, joilla ei näitä ole. Suomalainen yhteiskunta ei kestä tätä jakautumista, Hautala huomauttaa.

Hautala haastaa kokoomuksen presidenttiehdokkaan Sauli Niinistön esittämään oman mallinsa työelämän ja sosiaaliturvan kehittämisestä.

- On liian yksinkertaista ratsastaa työn ja työnteon sloganilla, jos ei ole käsitystä työn murroksesta. Pelkkä yritysten kilpailukyky ei voi olla määräävä tekijä, jolla menestytään, Hautala korostaa.

Hautala kampanjoi tänään Hämeenlinnassa, Järvenpäässä, Keravalla, Vantaalla ja Helsingissä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.